torstai 9. huhtikuuta 2015

Daim-fudge ja loputkin synttäriherkut



Niillä edellisen postauksen synttärijuhlilla tarjottiin Rocky road-fudgen lisäksi myös Daim-fudgeja. En oikein osannut päättää kummat olivat suosikkejani. Lähtökohtaisesti aikuiset täyttivät lautasensa näillä Daim-versioilla ja lapset niillä toisilla. Minä taisin ottaa tasapuolisesti molempia. Kokeilkaa ihmeessä molempia! Fudget ovat suorastaan ihan liian helppoja tehdä, näissä ei ole epäonnistumisen mahdollisuutta.
Tämä massa on hiukan pienempi kuin muut fudge-ohjeeni, tähän riittää 20x20 vuoka (muissa käytän 20x30cm vuokaa).

Daim-fudget


200g tummaa 50% suklaata
275g maitosuklaata
1 prk kondensoitua maitoa (keittämätöntä)

4 isompaa Daimia rouhittuna

Kuumenna kattilassa keskilämmöllä samalla koko ajan sekoittaen kondensoitu maito ja paloiteltu suklaa, kunnes suklaat ovat sulaneet.
Nosta pois kuumalta levyltä ja sekoita massaan pilkottu Daim. Säästä halutessasi osa pinnalle painettavaksi.
Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, ripottele päälle loput Daim-murut ja painele tasaiseksi (minä painelen aina leivinpaperin läpi, saa pinnasta kaikista tasaisimman). Anna jähmettyä vähintään 4 tuntia ja leikkaa paloiksi.



Pelkillä fudgeilla ei sentään juhlittu. Tarjolla oli lisäksi donitseja valkosuklaa- ja tummasuklaakuorrutteella. Ohje donitseihin löytyy blogistani. Sankarin toiveesta kakkuna oli valkosuklainen herukka-kääretorttu.
Suolaisena tarjottiin sandwicheja (ruispaahtoleipä, majoneesi, rapeaksi ruskistettu pekoni, salaatti ja tomaatti) sekä Lidlin pikkupitsoja, sipsejä ja viinirypäleitä.

Seuraavia syntymäpäiviä meillä juhlitaankin jo tässä kuussa, kun esikoisemme täyttää täydet kymmenen vuotta! :)



3 kommenttia:

Suklaapossu kirjoitti...

Oih, Daim-fudge on ihan äärettömän hyvää! Itsekin tein samanmoista jokin aika sitten, kyllä hupenivat nopsaan :) http://suklaapossu.blogspot.fi/2015/02/helppo-daim-suklaafudge.html

Monalisa kirjoitti...

Voi ei mitä ihania herkkuja :D Ei pitäisi lukea muiden blogeja sokerilakon aikana :D Daim-fudgea on kyllä pakko tehdä esikoisen synttäreille!

Toiveettodeksi kirjoitti...

Oi mitä herkkuja! :) Vkl:na taidan tehdä noita fudgeja.