lauantai 6. elokuuta 2011

Kuppikakkusia taas

Tämän reseptin perään moni on kysellyt, kun olen näitä muffineita erinäisiin nyyttäreihin vienyt. Tänään leivoin näitä tuliaiseksi serkkuni perheeseen, jonne mennään illalla uutta poikavauvaa katsomaan!
Ohje on alunperin Floran mainoksesta, josta olen sen paremmaksi muokkaillut.


Valkosuklaakuorrutteiset vadelmamuffinit

125g voita
2,5dl sokeria
2 munaa
1,5dl flora vispiä
4,5dl vehnäj.
2tl leivinj.
1tl vaniljasokeria
0,5tl suolaa
2dl fazerin sinistä rouheena
2,5dl vadelmia

kuorrutus:
4dl tomusokeria
100g voita
1 levy valkoista suklaata
2rkl flora vispiä
1tl vaniljasokeria

Vaahdota voi ja sokeri, vatkaa sekaan munat yksitellen. Lisää keskenään sekoitetut kuivataineet ja kerma. Lopuksi kääntele joukkoon pilkottu suklaa ja vadelmat.

Minä leivon taikinasta aina 12 isoa muffinipellillä ja taikinaa jää vielä sen verran, että siitä saa "oman perheen maistiaiset", eli muutama keskikokoinen lisäksi. Eli aika iso taikina on!

Paista 200 asteessa noin 17min, jäähdytä ja kuorruta.

Vatkaa kuorrutusta varten pehmitetty voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri, sulatettu valkosuklaa ja kuohukerma. Vatkaa hetki, siirrä pursotinpussiin ja pursota, tai levitä vaikka veitsellä muffineiden päälle. Kuorrute on aika pehmeää, joten siirrä muffinit heti jääkaappiin kylmenemään koristeluiden jälkeen. Päälle tuoreita marjoja ja vaikka suklaarouhetta!


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Herkullisen näköisiä! Joskus aiemmin postasit virkatusta matosta. Millä ohjeella oot sen tehny? Se on hieno!

Eve kirjoitti...

maton ohjeen sain sanallisesti ystävältäni. Enkä kyllä muistais enää miten alkuun päästiin... Eli ystäväni S, jos satut lukemaan tämän, niin kirjuutappa ohje tänne kaikkien käyttöön :))