Meidän joulun suolaisiin tarjoiluihin kuuluvat pasteijat. Perinne tulee mieheni kodista, yksi niistä harvoista perinteistä, joiden jatkumisesta mies on pitänyt vuodesta toiseen huolen. Yleensä olen tehnyt muulle perheelle jauhelihapasteijoita ja itselleni sienipasteijoita. Tänä vuonna ajattelin kokeilla kinkkupasteijoita ja täytteen ohjeen otin Hellapoliisilta. Aikaisemmista vuosista poiketen tein tänä vuonna myös taikinan itse, rahkavoitaikinan, koska kaupan lehtitaikina kyllästyttää.
No aika rasvaisia näistäkin tuli. Yhden annoksen tein ja toisen annoksen täytettä leivoin juustosarvien sisään. Tuli enemmän mun makuun, sitä versiota voi syödä kokonaisen kasan ;)
Rahkavoitaikina (20 pasteijaa)
250g pehmeää voita
250g rahkaa
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Sekoita aineet, anna levätä tunti tai pidempään jääkaapissa.
täyte:
150g palvikinkkua pieninä kuutioina
100g juustoraastetta
2tl sinappia
Sekoita täytteen ainekset keskenään.
Kauli taikina, leikkaa neliöiksi. Täytä ja kääri pasteijoiksi, paista 200-225 asteessa kunnes ovat sopivan värisiä.
3 kommenttia:
Itse kasvissyöjänä tykkään tosi paljon sellasesta pinaatti(sipuli?)-raejuusto täytteestä. :)
kiitos vinkistä! Pitkään haaveilin feta-pinaatti-pasteijoista, mut tietysti olin nyt jo unohtanut koko jutun!!! No ehkä teen tomaatti-feta-piirakan noiden kinkkujuttujen lisäksi. Se on namia kans!
Kiitos ihanasta ohjeesta!
Loistava iltapalaidea!
jenny
Lähetä kommentti