Joku kyseli hyviä reseptejä porkkana- ja lanttulaatikoille. Tässä teille vuosikymmeniä meidän suvussa palvelleet reseptit, kokeilkaa ihmeessä, jos se täydellinen resepti vielä uupuu!
Lanttulaatikko (n.3 pientä foliorasiaa)
1kg lanttua, keitä ja soseuta (tai kaupan valmista lanttusosetta)
1,5dl kuohukermaa
1dl (ruis)korppujauhoja
3rkl siirappia
0,5tl inkivääriä
0,5tl kanelia
1,5tl suolaa
Turvota korppujauhoja hetki kermassa. Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada voideltuihin vuokiin. Pakasta raakana ja paista jouluaattona suoraan tuoreet laatikot pöytään! Ripottele ennen paistoa päälle korppujauhoja ja nokareet voita. (200 asteessa noin tunti)
Porkkanalaatikko (4 pientä foliorasiaa)
1,5dl riisiä
0,5l vettä
0,5l maitoa
Keitä riisipuuro valmiiksi ja jäähdytä haaleaksi.
n.750g porkkanasosetta
2tl suolaa
1 muna
1rkl sokeria
muskottia maun mukaan
Sekoita riisipuuroon porkkanasose ja loput aineet. Kaada voideltuihin vuokiin. Tee kuten lanttulaatikoissa, eli pakasta mielellään raakana, jotta saat joulupöytään juuri paistetut laatikot. Ennen paistoa päälle korppujauhoja ja voinokareita. Paista 200 asteessa noin 40-60min.
P.S. Joululimpun ohjeen löydät viime joulun postauksestani!
3 kommenttia:
Just laitoin tällä reseptillä tehdyt lanttulaatikot uuniin :) Tuskin maltan odottaa maistiaisia.
toivottavasti maistui :)
Maistui :P Yksi parhaimmista mauista :)
Lähetä kommentti