torstai 12. tammikuuta 2012

Omena-kanelimuffinit


Ostin joskus kuukausi sitten Indiskasta kauniita muffinivuokia. Osoittautuivat muuten käytössä tosi jämäköiksi ja isoiksi, eivät mahtuneet edes muffinipellin koloihin, mutta eivät löpsähtäneet tavallisella pellillä kuten paperivuoille usein käy!

Olisko se ollut tiistai, kun välipalaksi soveltelin tällaisen herkullisen ja mehevän muffinireseptin noihin uusiin vuokiin. Vähän kaikista tarpeista, mitä kaapista löytyi! :) On sovellettavissa sielläkin päässä löytyvien tarvikkeiden mukaan. Päälle tein porkkanakakun kuorrutteen, passas tosi hyvin!

Omena-kanelimuffinit


2,5dl sokeria
2 munaa
1dl maitoa
100g voita, sulata

4,5dl vehnäj.
1 iso vihreä omena raastettuna hienonhienoksi
0,5dl omena-kanelimarmeladia (tai korvaa tämä toisella omenalla)
2tl vaniljasokeria
2tl leivinj.
0,5tl kanelia (laita tätä enemmän, jos et käytä ed.mainittua marmeladia)

Kuorrutus:
30g voita, pehmitä
50g sulatejuustoa
2,5dl tomusokeria
mantelirouhetta

Sekoita reseptin neljä ensimmäistä ainetta käsivispilällä. Lisää kuivat aineet, raastettu omppu ja marmeladi. Ohjeesta tulee taas se 12 tosi isoa muffinia, pienempiä enemmän. Paista 200 asteessa kunnes ovat kohonneet ja saaneet herkullisen värin.

Vatkaa sähkövatkaimella kuorrutteen aineet. Levitä jäähtyneiden muffineiden päälle, koristele mantelirouheella. Myös wienernougatcrush on hyvä koristerae näihin!

Ei kommentteja: