maanantai 9. tammikuuta 2012

pari pientä ideaa

Hei blogilukijat!

Ajattelin tästä lähtien yrittää julkaista joka viikko blogissani yhden "viikon ruoka"-reseptin, ihan jotain meidän perheen arkiruokasuosikkeja. Monia niistä olenkin aiemmin jo julkaissut täällä, tuolta ruoka- ja salaatit-osioista niitä löytyy. Yritän nyt julkaista joitakin toimivia, mutta ennen julkaisemattomia reseptejä teidän iloksi.

Toinen miniuudistus oli tosiaan se, että siirtelin tuolta ruoka-puolelta muutaman postauksen uuden otsikon, salaatit, alle. Sieltä ne löytyy nyt kätevämmin, eikä tarvitse selata kaikkia ruokia läpi, saadakseen vain vinkkejä salaatteihin.

Mutta tässäpä teille Tämän Viikon Ruokaresepti, joka on tämänhetkinen suosikkiruokani:

BROILERILASAGNE


1 sipuli
450g broilerin rintafilettä kuutioituna
9 täysjyvälasagnelevyä

3rkl voita
0,5dl vehnäjauhoja
8dl kevytmaitoa
200g aurinkokuivattutomaatti-tuorejuustoa tai afrikan paprika-tuorejuustoa
1prk (190g) punaista pestoa
0,5tl mustapippuria

Ruskista broilerikuutiot ja sipulit öljyssä paistinpannulla. Siirrä sivuun odottamaan.

Sulata kattilassa voi ja lisää vehnäjauhot, sekoita, älä ruskista. Lisää maito pikkuhiljaa kovasti käsivispilällä samalla vatkaten. Kiehauta, eli keitä "maitokastike". Sekoita koko ajan, kun kastike alkaa paksuuntua, nosta se pois kuumalta liedeltä ja sekoita ja sulattele sekaan tuorejuusto. Lisää viimeiseksi pesto ja mustapippuri. Kastike on valmis.

Voitele isokokoinen lasagnevuoka, lisää kerroksittain broilerit, kastiketta ja lasagnelevyjä, niin monta kerrosta kuin aineksista saat aikaiseksi. Paista 200 asteessa 40min, lisää päälle leivinpaperi/folio estämään pinnan kuivettumista noin puolessa välissä.

13 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Vaikuttaa hyvältä! Kiitos vinkistä.

hennis kirjoitti...

Loistoidea.
Kannata, odotan!!! :)

Kuukkelien asuinpaikalla tapahtuu... kirjoitti...

Ai että mulla tippuu kuola kohta koneelle... Just tällaisesta tykkään! varmasti teen tätä!

houtten kirjoitti...

Sä oot ihana, kun jaksat aina näitä ihania ohjeita jakaa. Mä oon niin huono kirjoittelemaan ohjeita.

Anskuli kirjoitti...

hyviä ideoita ja uudistuksia :) Tuntuu että ikinä ei keksi mitää ruokaa mitä tehdä..

helkku kirjoitti...

Kannatan ruokareseptien julkaisua!

Mä oon tehnyt tuota broiskulasagnea muuten samalla ohjeella, mutta käyttänyt vihreää pestoa. Niin namia!!!!!

Anonyymi kirjoitti...

Hieno idea! Juuri arkiruokareseptejä kaipaankin. Monesti meillä pyörii samat ruoat pienin variaatioin..

Anonyymi kirjoitti...

hei! tein tuon lasagnen muunneltuna ja maitokastike herottui. Käytin kylläkin creme bonjouria. Oliko siinä vika?
-ilona

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vinkistä. Tein ekaa kertaa broilerilasagnea eikä lapsetkaan nyrpistelleet, vaikka oli uutta ruokaa. Ohjeeni oli kyllä ihan omasta päästä, mutta idea oli täältä.

Elviira

Eve kirjoitti...

Ilona, hups, en oo koskaan saanut tuota kastiketta heroittumaan. Nostithan kattilan pois liedeltä ennen juuston ja peston laittamista ja laitoithan peston vasta ihan viimeisenä? Niiden jälkeen kastiketta ei saa enää nostaa takaisin kuumalle liedelle.

En osaa sanoa muita juttuja, jotka vaikuttais tuohon juoksettumiseen....

Anonyymi kirjoitti...

mielestäni en sit enää kiehauttanut sitä, mutta uunissahan se porisi kovasti, että ehkä sen takia. Saattoi olla liian kova lämpötila..mulla on joskus tavallisenkin lasagnen kanssa käynyt samoin.
Mut lisää reseptejä, niin kokeillaan :D
-ilona

Eve kirjoitti...

Niin joo, se heroittui vasta uunissa! Höh. Voi harminpaikka! :/

Anonyymi kirjoitti...

Täällä odotellaan uusia reseptejä :D