maanantai 20. helmikuuta 2012

Mysliä ja kasvispihvejä

Paistelin tänään pitkästä aikaa itse mysliä. Varmaan vuoden verran tullut syötyä vain kaupan mysliä, sitähän meillä kuluu, koska lapset haluavat aina mysliä jogurtin päälle ja itsekin rakastan sitä rapeaa suutuntumaa pehmeän seassa.

Myslin paistan tällaisella hyväksi todetulla ohjella (voit jättää ohjeesta pois melkein mitä vain ja päinvastoin lisätä esim. suosikkipähkinöitäsi):

6dl kaurahiutaleita
0,5dl mantelirouhetta
1dl kookoshiutaleita
1dl go green salaattisekoitusta (jossa siis auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä ja cashewpähkinöitä)
1/4tl suolaa
1dl auringonkukkaöljyä
3/4dl pehmeää hunajaa
1dl rusinoita

Sekoita kulhossa kaikki aineet rusinoita lukuunottmatta. Kaada seos leivinpaperin päälle pellille, paista ensin 200 asteessa 5min. Kääntele mysli ja jatka paistamista 150 asteessa noin 10min, voit välillä käännellä seosta, jotta se ruskistuu tasaisesti. Ota mysli uunista, sekoita siihen rusinat ja anna jäähtyä kokonaan.
Säilytä mysli ilmatiiviissa rasiassa mielellään jääkaapissa. Säilyy 2-3 viikkoa.

Aivan ihanaa jogurtin/marjakeiton/rahkan/smoothien jne. päällä!!




Lounaaksi paistoin kasvispihvejä jo aiemmin täällä julkaisemani ohjeen mukaisesti. Herkullista!!

2 kommenttia:

Frisco kirjoitti...

Oi, olin ihan unohtanut tuon kasvispihvireseptin :o Noitahan mä tein monesti viime talvena.
Pitääkin tällä viikolla tekasta noita. :)

Mysli kuulostaa herkulliselta..

Kuukkelien asuinpaikalla tapahtuu... kirjoitti...

Oi, vesi tippuu kieleltä, vaikka tuttua telemistä meillekin tuo. Voiskin kokeilla seuraavaksi tuota salaattisekoitusta mysliin, paahdan sitä usein salaatin päälle ja se on uskomatonta!