maanantai 19. maaliskuuta 2012

Mustaherukka-suklaa-jäädyke

Lauantain pitkän työpäivän jälkeen pääsin rentoutumaan naapuriin tyttöjeniltaan. Olin perjantaina tehnyt valmiiksi pakasteeseen jäädykkeen sinne vietäväksi, koska tiesin etten ehtisi leipomaan mitään perjantaina. Jäädykkeen tein samalla ohjeella kuin nuorimmaisemme ristiäisiin vaja 3 vuotta sitten kesällä.



Jäädyke

1prk flora vispiä
1prk vaniljarahkaa
1 muna
1dl sokeria

vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää rahka. Vatkaa toisessa kulhossa vaahdoksi munat ja sokeri ja lisää vaahto rahka-kermaseokseen. Jaa massa kahteen kulhoon, lisää toiseen

200g tummaa suklaata

ja toiseen

150g mustaherukoita soseena.

Jäädytä jäädyke/kakkuvuoassa/leipävuoassa ja ota huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nam minkä näköinen! Pitää kokeilla. Taas saan sinulta uutta inspiraatiota. Kyllä vain, voin sanoa, että taas. Kokeiltu on monenlaista ihanaa sinun ohjeilla :) Ihanaa, kun teillä on naapurustossa kavereita. Tyttöjen iltoja yms. Missä päin Suomea niin mukavaa aluetta on?
¤susa

Eve kirjoitti...

Ihanaa, jos olen onnistunut inspiroimaan! :)
Ihana naapurusto löytyy Suomen Pääkaupunkiseudulta!