lauantai 30. maaliskuuta 2013

Jogurtti-marenkimuffinit




Sain maistaa näitä ihanan meheviä muffineita talvella eräässä tyttöjenillassa, banaanijogurttiin leivottuina. Olivat todella todella hyviä ja nyt sain vihdoin pengottua tämän reseptin esiin ja kokeiltua. Minäkin tein banaanijogurtista, mutta varmasti esimerkiksi vaniljajogurtti kävis hyvin myös.
Resepti löytyy Pinkki Essu-blogista.

Ohjeesta tulee noin 10 muffinia.

2 kananmunaa
1dl sokeria
100g sulatettua voita
1dl jogurttia
2dl vehnäjauhoja
1/2dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

2 munanvalkuaista
1 1/2dl sokeria
1tl vaniljasokeria


Sekoita munat ja sokeri keskenään esimerkiksi puuhaarukalla .
Lisää sulatettu voi, jogurtti ja keskenään sekoitetut kuiva aineet .
Jaa taikina muffinivuokiin .


Eroittele valkuaiset ja keltuaiset .
Vaahdota valkuaiset puhtaassa , kuivassa kulhossa valkoiseksi vaahdoksi .
Lisää sokeri vähän kerralaan koko ajan sekoittaen ,
sekoita joukkoon vaniljasokeri .
Annostele marenkivaahto muffinitaikinan pinnalle ja paista muffinit
175 asteessa , n. 20 minuuttia.



P.S. Noita kahviloistakin tuttuja muffinipapereita myy mm. Clas Ohlson, mutta edullisemmaksi tulee, jos taittelee ne itse esim.leivinpaperista.

1 kommentti:

Emilia kirjoitti...

:):):) Ihania muffinssipapereita!