keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Vierasvara

Onko teillä joku vakio vierasvaratarjottava, joka löytyy lähes aina kaapista?
Mä ostan lähes joka kauppakerralla tällaisen setin: valmiin piirakkapohjan pakasteesta, purkin rahkaa (joko maustettua tai maustamatonta) ja pussin marjoja (meillä ei ole enää pakasteessa viime kesäisiä). Näistä saa niin nopeasti (ja aika edullisestikin) niin hyvän tarjottavan ja on silti parempi kuin joku kaupan valmispiiras. Joskus tehdään tällainen ihan vain omalle perheelle makeannälkään.
Ja tosiaan ei tarvitse mitään muuta! Taputtele taikina voideltuun vuokaan, levitä päälle maustettu rahka (tai rahka, joka on maustettu sokerilla ja vaniljasokerilla) ja kaada päällimmäiseksi pussillinen mustikoita tai muita marjoja. Paista 200 asteessa kypsäksi.

P.S. Tänään leivoin jotain vielä vähän herkullisempaa, vadelma-daimmuffineita daimkuorrutteella. Niistä lisää myöhemmin.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kun jaksat jakaa näitä helppoja ja herkullisia ohjeita! :)

stiinapauliina kirjoitti...

Kiitos tästä ohjeesta. Juuri tänään kaivelin pakastinta ja totesin että hirmuinen määrä on mustikoita. Niitä pitäisi johonkin käyttää. Tässäpä kiva vinkki :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei.Toi on hyvää, mutta ei vie kauaa aikaa tehä ite myös pohja.Kaupan pohjassa on kauheesti varmaan e-koodejaym..Voita, kaurahiutaleita ja jauhoja nyt varmasti aina löytyy kaapista mistä tulee paljon parempi pohja :)

Eve kirjoitti...

totta, pohja on helppo tehdä itsekin ja teenkin aina kun aikaa on tarpeeksi! :) tuossa pohjassa ei onneksi paljon leivinjauhetta kummempaa e-koodia ole. :)

Frisco kirjoitti...

Mulla on se kumma juttu että en osaa ostaa kananmunia niin että niitä olisi aina kaapissa. Pannari, piirakka ym nopea tekonen tarjottava vaatii aina munia.. Taidanpa ostaa tuollaisen valmiin piirakkapohjan pakastimeen niin on tosiaan yllätysvieraiden varalle jotain tarjottavaa.. :)

Anonyymi kirjoitti...

Voihan rakkaat rantasalmelaiset noitten e koodienne kanssa!:) tuli juuri postista joku apteekin asiakas lehti, jossa taas hyvä juttu noista e-koodeista. Tuore mummon puutarhasta poimittu punaposki mansikka sisältää e-koodeja. Ei se sitä tarkoita, että jos tuotteessa on niitä, niin se olisi huonoksi! Ne ovat myös hyviä!:)
Ja Evelle tosiaan kiitos hyvistä resepteistä ja vinkeistä!