torstai 6. kesäkuuta 2013

Bagelit



Minä olen oikeasti ihan bagelifriikki! Voisin syödä näitä ihanilla täytteillä aina vaan! Ja silti en ole koskaan keitellyt ja paistellut niitä ihan itse. Mutta nyt olen. Ohjeen otin Kaksplussasta ja muokkasin jauhojen määrää pienemmäksi. Hyväiä tuli, muttei kovin sieviä, seuraavalla kerralla osaan tämänkin paremmin.

Vesirinkelit (24)
5dl vettä
50g hiivaa
1rkl sokeria
2tl suolaa
11dl vehnäjauhoja
50g sulatettua voita

keittämiseen:
2l vettä
2-3rkl suolaa

pinnalle sesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä

Tee taikina hiivataikinan tavoin. Kohota kaksinkertaiseksi. Jaa 24 palaksi ja "pyöritä" 20cm nauhoiksi. Kiepauta nauhat rinkeleiksi ja nipistä tiukasti kiinni. Kohota 10 minuuttia. Keitä suolavedessä molemmin puolin muutamien sekuntejen ajan (mulla mahtui pannulle 3 rinkilää aina samaan aikaan). Nosta reikäkauhalla leivinpaperin päälle ja paista 250 asteessa kullanruskeiksi (kesti 15-20min). Jäähdytä ritilällä ja tarjoa pian, ovat päältä ihana rapeita ja sisältä sitkeitä!

1 kommentti:

nappis kirjoitti...

sullahan on täällä hurja määrä herkkuja tällä kertaa. Kuin myös tämä ehdottomasti kokeiltava. Voi kun mää varmaan paksuunnun.. paitsi jos nää kaik epäonnistuu niin sit ei pelkoa ;)