maanantai 17. kesäkuuta 2013

Marenkikakku suklaamoussella ja mansikoilla




Synttäripostauksen kommenteissa toivottiin tämän kakun ohjetta, joten kirjoittelen sen tänne ihan kunnon postaukseksi myöhempiä tarpeita varten! :)
Tämä ohje on vuosia sitten muistaakseni Maku-lehdestä poimittu ja muokattu siitä sopivammaksi.

Pohja (3 marenkilevyä)

6 valkuaista
3dl sokeria
1ps mantelirouhetta

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää vatkaamisen loppupuolella sokeri samalla vatkaten. Lopuksi sekoita varovasti manterlirouhe vaahtoon. Jaa vaahto kolmeen osaan ja levitä leivinpaperin päälle levyiksi. HUOM! Ainakaan meidän uunissa ei pysty paistamaan yhtä aikaa kolmea peltiä, joten tein tämän pohjan kolmessa osassa (aina joka pohjaan siis 2 valkuaista ja 1 dl sokeria) ja vatkasin uuden vaahdon vasta aina kun yksi pohja oli paistettu. Pohjaa paistetaan 100-110 asteisessa uunissa pari tuntia alatasolla. Kunnes pohja on kuiva ja kevyt.
Minä tein tällä kertaa neliskanttisia kakkupohjia, alkuperäisessä ohjeessa on tehty pyöreitä. Mutta tätähän voi varioida oman maun mukaan. Voi tehdä koko annoksesta vain kaksi isompaa levyä ja tehdä siis vain yksi täyteväli.

Täyte

2 levyä (a' 200g) Fazerin marjasuklaata (ennen se oli nimeltään vadelmakarpalosuklaa)
4dl kuohukermaa (laitoin tällä kertaa 5dl flora vispiä)
2dl ranskankermaa
reilusti tuoreita mansikoita

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen ranskankerma. Sulata suklaa ja sekoita vaahtoon. Anna vaahdon jähmettyä jääkaapissa puolisen tuntia, ettei se valu pohjien päältä pois. Kasaa sitten kakku. Molempiin väleihin sekä päälle runsaasti suklaamoussea,sekä viipaloituja tuoreita mansikoita. Tästä tulee tosi korkea kakku näin! Kasaa vasta hetki ennen tarjoilua, ettei marenki ala pehmentyä.

1 kommentti:

helkku kirjoitti...

Tää on niin herkun näköistä!!!!!