maanantai 10. kesäkuuta 2013









Kuvat: Ilta-Sanomat


Hääkakuksi leivoin puolukka-valkosuklaamutakakun. Mukava ja herkullinen kokeilu. Vaihdoin mutakakun tumman suklaan valkoiseen ja lisäsin jäisiä puolukoita. Kakku loppui, ennen kuin häät edes ehtivät loppumaan! Morsian oli kaunis ja sulhanenkaan ei ollut niin niljake pelimies kuin olin ajatellut aiemmin. Onni oli tarttuvaa!!

10 kommenttia:

Elina kirjoitti...

niljake ois voinu leikata hiuksiaan ;) Estelle on kyllä loistava tyyppi, miten suloinen tuolikin sillä oli :D
siivouksen lomassa pysähdyin monesti katsomaan häitä, mut jotenkin ei nuo häät niin kiinnostavat olleet kun Victorian ;)

nappis kirjoitti...

Myö naurettiin, kun estelle hipelsi koko juhlan ajan äitinsä kaulakorua, et pikkusen eri helyt tytyllä kun nää meikäläisten :D

Miten sie sait valkosuklaamutakakun onnistumaan :O :O

Mie olen kerran kokeillut ja eihän siitä tullut kakkua lainkaan. Silloin tulin siihe johtopäätöksee, että johtui siitä kun valkosuklaassa ei ole kaakaota olleskaan. Mutta jos sinä sait onnistumaan niin mikäs siinä sit miulla meni vikaan??? Vai oliko sit ohjeesta kiinni, ettei vaan sille ohjeelle sopinut.. Hih, kaikin keinoin sitä miettii, et ei vaan itsessä olis vikaa vaan tietty ohjeessa :)

Laitatko ohjeen niin minäkin kokeilen uudella uskolla uudestaan :) vaikka siis ihan vaan sen perusmutakakun ja sit vaan kuin paljon siihen laitoit valkosuklaata ja niitä puolukoita. Kuulostaa kyllä niiiin herkulta, että...

Pia kirjoitti...

Minä oon ihmetelly, eikö kukaan muu oo Madeleinen häitä seurannut ja ihastellut. Minä kun tykkään tällaisia romanttisia tosijuttuja seurata. Oih, Madde oli niin häikäisevän kaunis! Ja sulhanen niiiiin rakastunut, että jännittikin niin kovasti, että huh! No niin, tulipas tunnustettua... ;DD

kotikummunmamma kirjoitti...

Olihan ne niin söpöjä, täytyyhän tällaista romantiikkaa katsoa! Morsiamen puku oli tosi upea ja niin oli koko morsiankin.

helkku kirjoitti...

Mä unohdin seurata livenä, mutta ihastelin kyllä kuvia jälkeenpäin! Madde on kyllä häikäisevän kaunis, siis ihan mieletön!!! Mutta kyllä tuo vanhempi prinsessapariskunta on silti kiinnostavampi... :)

Eve kirjoitti...

Elina: liehuletti ei oikein ole munkaan juttu :D

nappis: jep, pikkuprinsessa on oppinut hipelöimään vähän eri helyjä kuin nää meidän typykät :D
Mä en huomannut muuta eroa tuon mutakakun kanssa, kuin että valkosuklainen taikina meinaa palaa helpommin pinnalta! Saa varmaan laittaa heti alussa leivinpaperin siihen päälle ja paistaa alatasolla muutenkin. Ja mä paistoin vähän pidempään kuin tavismutakakkua, jota paistan yleensä noin 20min. Tätä paistoin 25min, koska pelkäsin ettei valkosuklaamutakakun "raaka" keskus ole niin hyvää kuin tummassa. Jätin kuitenkin tosi kosteaksi tämänkin, mutten ihan niin raa'aksi. Ja puolukoita laitoin varmaan noin 1,5dl. Kokeilepa vielä kerran! :D Ja siis tein neljän munan mutakakkureseptillä ja laitoin valkosuklaata 130g sulatettuna.

Kuukkelirouva: tottakai piti seurata! Mä oon parantumaton romantikko, enkä jätä näitä tosielämän prinsessasatuja koskaan seuraamatta!! :)

Marjuska: keneltä lie tämä romantiikannälkä periytynyt ;)

Helkku: ehkä. Tämä pari on jäänyt vähän tuntemattomammaksi kuin V&D.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, kuulostaa niin hyvältä toi sun valkosuklaamutakakku-ohje, että laitatko sen reseptin? :) tarvisin puolukoille käyttöä...

Anonyymi kirjoitti...

Kuninkaalliset häät kiinnostaa aina! :) ps. Pitäiskö laittaa lähde noiden kuvien alle, kun ei ole kuitenkaan sun ottamia. :)

Eve kirjoitti...

Anonyymi1:
Tein tällaisella ihan tavallisella mutakakkuohjeella:
170g voita
130g valkoista suklaata
4 munaa
1,5dl sokeria
1tl leivinjauhetta
1,5dl vehnäjauhoja
pakastepuolukoita

Sulata voi ja suklaa kattilassa. Anna jäähtyä hetken. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sekoita vaahtoon varovasti leivinjauhe ja vehnäjauhot. Lopuksi kääntele sekaan suklaa-voiseos. Kaada taikina voideltuun 24cm irtopohjavuokaan. Ripottele päälle pakastevadelmia. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Peittele jo paiston alussa leivinpaperilla, palaa pinnasta muuten helposti. Kakku saa jäädä keskeltä pehmeäksi. Jäähdytä kakku ja nautiskele.

Eve kirjoitti...

Anonyymi2: ups, häähumussa unohtui! Merkkaan.