Jaanpa teille todella kuohkean ja hyvän ohjeen hampurilaissämpylöille! Ainakin kerran kesässä on mukava tehdä burgerit kokonaan itse, väliin hyvinmaustetusta mureketaikinasta tehty pihvi, paljon punasipulia, salaattia, tomaattia, hampurilaiskastiketta, pekonia ja mitä vain tykkäätte laittaakaan. Ohje on alunpitäen New York Timesista.
8 hampurilaissämpylää
2dl vettä
4rkl maitoa
2tl kuivahiivaa
2rkl sokeria
2 munaa
8dl vehnäjauhoja
1,5tlsuolaa
3rkl pehmeää voita
-haluttaessa voiteluun muna ja päälle seesaminsiemeniä
Yhdistä lämmin vesi, maito, hiiva ja sokeri.
Anna seistä n. 5 minuuttia.
Vatkaa muna kevyesti mukissa, käsin vatkaus riittää.
Yhdistä toisessa kulhossa jauhot ja suola. Nypi joukkoon voi niin, että saat aikaan pieniä muruja.
Lisää joukkoon vesi-hiivaseos, sekä kevyesti vatkattu muna ja sekoita taikinaksi.
Siirrä taikina kevyesti jauhotetulle pinnalle ja vaivaa muutama minuutti, kunnes taikinasta tulee sileää ja elastista.
Taikina on tahmaista, joten voit joutua lisäämään hiukan jauhoja vaivaamisen helpottamiseksi.
Kohota kaksinkertaiseksi noin 1-2 tuntia. Aika tuntuu pitkältä, mutta on sen arvoista! :)
Pyörittele palloiksi, litistä vähän ja kohota liinan alla toiset 1-2 tuntia.
Ilman pitkiä kohotusaikoja sämpylät eivät tule oikeanlaisiksi, mutta hyvää kannattaa odottaa.
Haluttaessa voitele munalla ja lisää seesaminsiemeniä.
Paista 200° noin 10-15 minuuttia.
6 kommenttia:
Näyttää taivaalliselta!
Kiitos. Näitä piknikille evääksi seuraavalla kerralla! T. Vakilukijasi
namsk namsk.. moniaita ohjeita olen kokeillut, mutta monet liian normisämpylöitä. Nuo ainakin näyttävät riittävän valkeille :D
Kiitos kaikki! :)
Nappis, minustakin monet ohjeet ovat jotenkin liian "tiiviitä" hampurilaissämpyläksi, mutta nämä olivat tosi kuohkeita ja valkoisia tietysti myös ;)
Tein näitä tänään aamulla. Ulkonäkö on jo ihan täydellinen, maltan tuskin odottaa että pääsen käsiksi näihin! :)
Toivottavasti maistuivat herkulliselle, Nanne! :)
Lähetä kommentti