maanantai 17. kesäkuuta 2013

Suklaapusut


(kuvassa alimmaisena)


Lupasin vielä muutamalle juhlavieraalle postata tänne tarkemman ohjeen pusuihin. Minä teen pusut pienien kaurakeksejen päälle ja niihin tästä ohjeesta tulee "paljon", olisko ollut viitisenkymmentä pusua. Tietysti mitä isompi keksi, sitä vähemmän näistä tulee.

Minttu-suklaapusut

n.50 pientä keksiä tai vähemmän isompia

3 kananmunan valkuaista
2dl sokeria
3/4dl mariannecrushia
260g tummaa suklaata

koristerakeita/nomparelleja/jne koristeluun


Vaahdota valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi. Lisää vähitellen loput sokerista. Kääntele sekaan kaapimella/isolla lusikalla oikein varovasti mariannecrush. Lusikoi vaahto pursotinpussiin ja pursota jokaisen keksin päälle keko. Paista 150 asteisen uunin alatasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä. Dippaa pusut sulatetussa tummassa suklaassa ja koristele. Siirrä jääkaappiin, jotta suklaa kovettuu. Tarjoa pian.

Vinkki: voit tehdä myös muullatavoin maustettuja pusuja jättämällä mariannecrush pois ja lisäämällä tilalle vaikkapa vaniljasokeria saadaksesi vaniljapusuja jne.

6 kommenttia:

Heljä kirjoitti...

Pusut on mun lemppareita!!

Eve kirjoitti...

Mä en ollut tehnyt pitkään aikaan! Mutta aivan ihania olivat! Tykkään erityisesti tuosta minttuisesta.

sinisuu kirjoitti...

Uskaltaisinkohan kokeilla..

Eve kirjoitti...

Tottakai uskallat!! :)

Unknown kirjoitti...

Ihania herkkuja sinulla täällä! Voisikohan marengit tehdä jo etukäteen vaikka edellisenä päivänä ja dipata juuri ennen tarjoilua?

Eve kirjoitti...

sisko, kuulin juuri ystäviltäni, että nämä voi tehdä ihan kokonaankin jo edellisenä päivänä. En ole itse uskaltanut kokeilla, koska olen huomannut muissa leivonnaisissa että tällaiset pehmeät marengit vettyvät helposti. Luulen, että se suklaa kovettuessaan nimenomaan suojaa sitä marenkia kosteudelta, joten kokeile tehdä kokonaan jo edellisenä päivänä! :)