tiistai 16. heinäkuuta 2013

Kuvattomilla kuulumisilla

Mua oikein säälittää tämä blogini, kun se ei ole juuri nyt kesällä saanut sisältöä ollenkaan! :D
Syynä tähän on tällä hetkellä se, että ainokainen (huono) kameramme on miehen mukana raksalla kaiket päivät, joten en saa kuvattua mitään. Pelkkä teksti taas tuntuu vähän tylsältä. Kaikenlaista on tullut tässä leivottuakin, mutta kaikki on kadonnut parempiin suihin, ennen kuin kamera olisi ollut taas paikanpäällä.
Meillähän on tämä raksa-arki ihan täydessä vauhdissa. Minä pyöritän tätä kotiarkea lasten kanssa ja mies raataa talon perustusten kimpussa. Kohta on perustukset valmiit ja sitten tuleekin talopaketti. Sen jälkeen raksalla pyörii hetken jonkunmoinen paketinpystytysporukka, jonka jälkeen mies taas jatkaa sisähommissa. Sää on suosinut kyllä rakentajaa ja perustukset ovat nousseet pystyyn hyvää vauhtia. Me ollaan lasten kanssa ahkeroitu nauttia tästä lämpimästä kesästä, uitu ja ulkoiltu paljon.
Kovasti on tarjouksia kysytty sieltä ja täältä, puhelimet ja netti kuumana. Tuntuu että valintoja pitää tehdä niin kauheasti ja valinnanvaraa on ihan liikaa! :)
Ja se mun paras löytöni, uusi ruokapöytä, on sitten yllättäen poistunut Vepsäläisen mallistosta (toivottavasti vaan talveksi ja tulis taas takaisin kevääksi?). Tämä surettaa tällä hetkellä eniten, joten hyvin menee siis! :)
Eikö vain olisi ihana, puisten tuolien kanssa?

26 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No on kiva pöytä! :-) Etköhän jostaki vielä löydä tuollaisen ja saat sen uuteen kotiin :-) Tsemppiä rakentajille. Kova rutistus, mutta lopputulos sitten palkitsee :-)

-P

helkku kirjoitti...

Juurikin puisten tuolien kanssa varmasti upea! noiden penkkien kanssa yhdessä ehkä hieman liian karu, mun mielestä. Betonilattiako teille tulee?

helkku kirjoitti...

Kuinkahan painava toi pöytä muuten on? ;)

Eve kirjoitti...

Eräs ihana ihminen, joka oli blogista ongelmani bongannut, vinkkasi minulle myymälän mistä tätä pöytää vielä saa! :) You made my day, P! Nyt pitäis vaan saadan raksaava mies kiinni, että voinko varata sieltä meille. Nyt Heti.

Helkku, juu puiset ehdottomasti! :) Valkoinen betonilattia näillänäkymin tulee. Tuo pöytä on betonin ja hamppukuidun seos, joten painaa "vain" 160kg. Täysbetonisena vois olla aika vaikeasti siirreltävissä! :D

Eve kirjoitti...

Niin ja kiitos tsempeistä, anonyymi P! :)

Anonyymi kirjoitti...

Moi Eve! Ahkeraan luen sympaattista blogiasi, kiitos siitä! Meillä on raksaprojekti pääosin jo takanapäin, joskin vielä kaikkea pientä on puuhastelun alla. Tsemppiä ja kärsivällisyyttä urakkaan! Kodin valmistuttua "raksakärsimykset" unohtuu nopsaan ja ihana elämä siellä palkitsee! Se on huomattu. :D

Bongasin juuri eilen halajamasi pöydän Vepsäläiseltä. Jos haluat tietää mistä, niin kommentoi vaikka tänne... Ihanaa kesää!

Ansku

Eve kirjoitti...

Moi Ansku, te blogilukijat ootte ihania! :) eräs toinen lukija oli bongannut sen myös ja soitin yhteen myymälään, jossa oli vielä pari jäljellä. Ehkäpä käyn huomenna tekemässä kaupat omastamme ! :) kannatti avautua tästäkin pienestä murheesta blogiin siis. Kiitos tsempeistä myös!:)

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kiva pöytä! Mekin kun ollaan suunnitteluvaiheessa jo oman talomme kans niin on tullut otettua selvää yhdestä sun toisesta asiasta. sen haluisin sanoa et onko teille kukaan sanonut kuinka valkoinen lattia heijastaa auringon valoa? me ollaan kuultu siitä kuinka saa aurinkolasit päällä olla sisällä. vaik valkoinen lattia ois aivan ihana, meillä käytännöllisyys painoi niin paljon et ei sitä nyt sit oteta. ei haluta elää aurinkolasti päässä:)
-kärpis

Eve kirjoitti...

Ei kyllä itseasiassa oo kukaan sanonut, vaikka aika monella ystäväperheellä on valkoinen lattia!! :D täytyypä kysyä vielä heiltä tuosta lisää varalta. Olisko kiiltävän valkoisen kanssa, esim epoksi, enemmän tuota ongelmaa?

Anonyymi kirjoitti...

Me käytiin yhdes perheessä joilla oli muistaakseni valkosekoite betoni. Heillä oli isot ikkunat eikä aurinkosuojaa terassikatteesta ollenkaan. Kyl ne sano et ei voi kuvitellakkaan että pitäsi verhoja auki kun aurinko paistaa. Oon kuullu et kiiltävä valkoinen epoksi häikäisee häiritsevästi myös.
-kärpis

Anonyymi kirjoitti...

Meillä ei kyllä mitään ongelmaa ainakaan tuon auringonvalon kanssa, mutta meillä on maalattu valkoinen lattia, ei epoksia. Mutta on isot ikkunat, eli valoa kyllä pääsee sisään! Puhtaanapidon kannalta ottaisin kyllä nyt jonkun muun lattian, sillä joka päivä sais olla luutuamassa. Kaunis se kyllä on, mutta vaan puhtaana! ;)

Anonyymi kirjoitti...

Oon kuullut myös, että valkoinen betonilattia + isot ikkunat ei ole hyvä yhdistelmä. Yhdellä tutuilla on tämä yhdistelmä, ja verhot pitää olla tiukasti kiinni auringonpaisteella. Kannattaa miettiä tarkkaan. :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Myös minä olen kuullut valkoiseksi maalatusta betonilattiasta, et äkkiä menee lapsiperheessä huononäköiseksi ja jopa kaksi kertaa vuodessa täytyy maalata, jotta ois hyvännäköinen.. Mutta en tiedä et millä maalilla saisi kestävämmän.

Ansku

Eve kirjoitti...

kiitos kommenteista!:) meille tulee valkoisesta betonista valettu, ei maalata. Oon kans kysellyt valkoisien lattioiden omistajilta (lähipiirissä erilaisilla ratkaisuilla tehtyjä valkoisia betonilattioita, epoksia, valkoista laattaa jne.) ja saanut kyllä tosi hyviä kommentteja! Kirjoittelen pian lisää, kun ehdin.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on kavereilla just valkoisesta betonista valettu lattia, ja tosi haastava lasten kans sekä auringonpaisteella. Jos siihen lattiaan tippuu esim. mustikkaa tms. niin jos ei ihan samantien pyyhi sitä, niin varmasti jättää jäljet. Ja sitten kuulemma sukkia kuluttaa ihan hirveästi. Ihanahan se kyllä on. :)

Eve kirjoitti...

mua ei noi siivousasiat huoleta! :) mustikka tarras myös edellisen kodin valkolakattuun parkettiin tyylikkäästi! Mulla on aikaa siivoilla, joten nou vori.
Kyselin kuudelta erilaisten valkoisten lattioiden omistajilta tuosta valoasiasta. Vai yks sanoi, että heijastaa liikaa valoa. Näyttäs vaikuttavan tosi monet asiat, kuten seinien väri, räystäiden pituus, ikkunoiden ilmansuunta ja määrä tilassa jne. Meille isot ikkunat tulee syvennykseen, joka varjostaa kyllä varmasti jonkun verran. Ja isoa ikkunaa tulee olkkaritilassa lähinnä vaan yhteen seinään.
No mutta valkoinen lattia meille tulee alakertaan joka tapauksessa, toteutukseen on ollut pari eri vaihtoehtoa. Ja tosiaan kiiltävää valkoista ei oo tulossa, enemmän mattanen tai puolimatta. Ja epoksi on poissuljettu myös. Eiköhän siitä hyvä tule! :)

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä siitä tulee :-) laittaa vain rohkeasti sitä, mistä ite tykkää. Kyllä se on niin, että joka materiaalissa on ne hyvät ja huonot puolensa. Meillä oli ekassa talossa laminaatti, ihan hirveän työläs pitää puhtaana..nykyisessä valkoölytty parketti, aivan ihana! Parilla tutulla on kiiltävä valkoinen epoksi, upea sekin. Ja eivät ole valittaneet :-) Kyllä tähänkin lattiaan mustikat jämähtää, mutta sehän on vain elämää. Mikään ei varmasti ole se ihan täydellinen...ei muutama kolo tai tahra komiassa haittaa :D

Anonyymi kirjoitti...

...meille silloin 8 vuotta sitten laattafirman myyjä kauhisteli valitsemiani keittiön välitilan laattoja. Kuinka ne ei sovi ollenkaan keittiöön, ei ole kukaan muu tuollaisia laittanut ja ne on ihan liian isot ym ym. Ja niinkin eksoottiset, kuin 10x30 cm valkoinen tiilen malliset laatat ;D Niitähän tosin alkoi näkyä sitten vähän joka talossa...joten ei varmaan ihan niin omituinen ollut se meidän valinta..Mulla kyllä monesti se kauneus menee käytännöllisyyden edelle ;D Saahan niitä sitte joskus vaihdettua jos ei enää miellytä. Betonin päällehän voi sitte vaikka laittaa parketin tai laatat jos sille alkaa tuntua :-)

Anonyymi kirjoitti...

Tuo pöytä on tähän hetkeen trendikäs, persoonallinen valinta. Mutta jos haluat pöydän, joka oikeasti on trendikäs, niin suosi ajatonta tyyliä. Säästät rahaa ;) Meidän kodissa olen huomannut mooonta kertaa, että ajattomat valinnat ovat loppujen lopuksi trendikkäimpiä ja pitkällä tähtäimellä järkeviä, rahaa säästäviäkin. Joistakin ulkonäköseikoista jouduin aikoinaan pitkin hampain luopumaan, mutta enää ei harmita. Ajattomuus taitaa ollakin nyt pop monien tunnettujen bloggareitten kodeissa.
Moni on varmaan huomannut, että esim. pari vuotta sitten alkanut musta-valko-trendi on ruvennut jo nyt saamaan kovasti rinnalle esim. puun sävyjä tai väriläiskiä.

-modernin ystävä itsekin

Eve kirjoitti...

Totta tuokin! Mulla on vain tuolle pöydälle jo jatkojalostussuunnitelma: se siirtyy sitten terassipöydäksi, kun ei enää viihdy meidän sisällä! :) Meille tulee sellaiset isommat, kiinteät ratkaisut kodissa aika klassista, tätä irtaimistoa sitten voi vähän vaihdellakin kun alkaa kyllästyttämään!

Anonyymi kirjoitti...

Minulla ei ole liian valkoisesta kokemuksesta, mutta meillä oli aikaisemmin todella kova lattia (vastasi varmaan betonin kovuutta), ja nykyisellään on muovimatto, joka luonnollisesti pehmeä. Ja tällä kokemuksella en enää koskaan laittaisi lapsiperheeseen kovaa, oli siinä niin monta huonoa puolta. Tässä vain yksi vinkki tuohon lattian miettimiseen.

Anonyymi kirjoitti...

Tosiaanko teille tulee betonilattia? Onkohan paras ratkaisu lapsiperheeseen? Jos lapselta tippuu lasi lattialle niin sata varmasti menee rikki. Ja muutenkin teilläkin varmasti lapset riehuu ja vauvat kun opettelee kävelemään/kiipeilemään kaatuilee ja tippuilee joka paikkaan, niin ei ole kovin pehmyt alusta.
Nykyään sitä vain ajatellaan mikä on trendikästä ja hienoa, eikä ajatella ollenkaan lasten turvallisuutta. Ja tuo betonilattia on niiin kylmä talvella :/(

Eve kirjoitti...

KIitos mielipiteestä! :) ihan tosissaan tulee, alakertaan. Usein tämänsuuntaiset kommentit tulee niiltä, joilla ei ole lähipiirissä betonilattioita. Meillä on useassa ystäväperheessä ollut betonilattia jo vuosia ja kaikki ovat suositelleet, vaikka lapsiperheitä ovatkin. Lattialämmitys tekee lattiasta lämpimän talvella :) ja oikeanlainen käsittely tekee pinnastakin jotenkin samettisen tuntuisen kivikovan sijaan. Edellisen kodin parkettikin oli armoton: yksikään lasi joka siihen tippui, ei säilynyt ehjänä :/ . Oli myös ärsyttävää varoa lattian kastumista ja puu myös kolhiintui ja imi kaikenlaista itseensä. Ei koettu sitä käteväksi lapsiperheen keittiössä ja olkkarissa.
Viis trendikkyydelle, olemme asiaa jo vuosia pähkäilleet ja meille parhaaksi vaihtoehdoksi "yleisiin tiloihin" on tosiaan valkkautunut betoni. Yläkerta saa sitten lattiaan puupintaa kyllä! :)

Heljä kirjoitti...

Ettekö ole jo valinnan tehneet?! Miksi arvostella toisen jo tehtyä valintaa? Betonilattia on niin upea! Harmi, ettei meille sitä nyt tule. Kateeksi käy! ;)

Anonyymi kirjoitti...

Katteellisten panettelua! Hieno lattia ja hieno pöytä. Tehkää juuri niin kuin itse haluatte! :)

Eve kirjoitti...

Heljä ja anonyymi:
Kiitos teille! :) Aiomme tehdä kotia itselle ja itsemme näköisiksi. Sellaiseksi, jossa just meidän perhe viihtyisi parhaiten!