maanantai 11. marraskuuta 2013

Karpalo-dumlekuppikakut

Syksyisen kaunista maanantaita kaikille! :) Aurinko paistaa, ainakin meillä. Sen innoittamana ajattelin taas päivittää viime viikolla kokeillut reseptit tänne blogiin.
Itse asiassa näitä kuppikakkuja taidettiin kokeilla jo pyhäinpäivän aikaan, ollut vain jotenkin laiska blogifiilis viime aikoina ja en ole selvinnyt koneelle asti näiden juttujeni kanssa. Tämä resepti on Maku-lehdestä ja tällaisenään ei täydellinen. Nimittäin karpalot ja toffee passasivat kyllä tosi hyvin yhteen, mutta kaikki dumlepalat olivat painuneet tuonne kuppikakun pohjalle paiston aikana. En tiedä miten tuo olis estettävissä, onko teillä kokemusta tuollaisesta?
Toisakseen tuo Maku-lehdessä mainittu kuorrutus ei kyllä onnistu tuollaisenaan. Hyvää sekin on, mutta niin löysää, ettei se vaan yksinkertaisesti ole pursotettavissa kuten lehden kuvassa oli. Olen aiemminkin kokeillut samanlaista kuorrutusta erään kakkureseptin yhteydessä, eikä se onnistunut silloinkaan.
Mutta maku oli näistä mutista huolimatta herkullinen.






Tässäpä resepti!

Karpalo-dumlekuppikakut (12 isoa)

150 g voita
1 1/2 dl sokeria
3 kpl munaa
1 dl turkkilaista jogurttia
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 1/2 dl suklaamakeisia (Dumleja paloiteltuna)
1 dl kuivattuja karpaloita (silputtuna) (minä laitoin pakastettuja karpaloita, koska ne on parempia ;) )

Kuorrutus (joka ei onnistunut, mutta voitte kuitenkin kokeilla jos onnistuisitte paremmin! Tämän voi korvata vaikka tomusokeri-vesikuorrutteella tai jollakin pursotettavalla)

200 g tuorejuustoa
150 g ranskankermaa (rasvaa 28 %)
2 dl tomusokeria

Koristeluun
1 dl suklaamakeisia (Dumle-karkkeja paloiteltuna)


Vatkaa kulhossa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, koko ajan vatkaten. Lisää jogurtti.

Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaneli. Kääntele kuivat aineet taikinaan Dumle-palojen ja karpaloiden kanssa. Älä vaivaa, jotta taikinaan ei muodostu sitkoa.

Jaa taikina muffinipellin voideltuihin syvennyksiin tai paperivuokiin. Siisteimmän lopputuloksen saat, kun asetat muffinivuoat muffinipellille. Näin muffineista tulee muhkeita ja ryhdikkäitä.

Paista muffinit 175-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin värin. Jäähdytä valmiit karpalo-toffeemuffinit ritilällä.

Yhdistä kuorrutusta varten tuorejuusto, ranskankerma ja tomusokeri. Levitä tai pursota seos kuppikakuille. Koristele karpalo-toffeekuppikakut karkkipaloilla.



PS. Tervetuloa uudet, ilmoittautuneet lukijat! :) Edelleen on mukava saada kommentteja ja sivupalkkiin ilmoittautuneita, jotta tietää ketä siellä toisessa päässä on. Toki nämä reseptit keräävät paljon googlen kautta tulevia satunnaisia reseptin hakijoita myös. Kaikki lukijat ovat tervetulleita! Kiva kuulla aina välillä, että on ilahduttanut jotakin herkkusuuta hyvällä reseptillä. Siksi näitä jakelen.

6 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Vaikuttais kyl kokeilemisen arvoselta , meidän viikonlopputyttö on ainakin ihan dumle-hullu ;) Itse pitäs vaa tyytyä katselemaan herkkuja kuvina !

Pia kirjoitti...

Luulen, että tomusokerin määrä on aivan liian pieni kuorrutteessa??

Pia kirjoitti...

Luulen, että tomusokerin määrä on aivan liian pieni kuorrutteessa??

suvi kirjoitti...

nams.herkullisen näköistä :)

Eve kirjoitti...

Riitta, kokeile vain! Olisi mielenkiintoista kuulla, painuuko muidenkin dumlet pohjaan vai mikä noita meidän dumleja vaivas. No löytyihän ne sieltä pohjaltakin ja passasivat muuten tosi hyvin karpaloiden kanssa yhteen!!

Kuukkelirouva, voi olla että isompi määrä vois auttaa. Tuo ranskankerma jotenkin löysyttää kuorrutuksen ihan kokonaan.

Suvi, kiitos! Hyviä ne olikin.

satmaari kirjoitti...

NAMM!!!