maanantai 27. tammikuuta 2014

Pakkasta ja tomaattikastiketta


Terveisiä pakkaspäivien pulkka-ajeluilta! Lunta on juuri ja juuri sen verran, että pulkka liukuu! Se on kuitenkin tehnyt joka paikan kauniiksi ja valoisaksi.
Meidän pakkaspäivien suosikiksi nousi tämä sosiaalisessa mediassakin suosikiksi noussut Henri Alenin tomaattikastike! Itse sekoitan sen tuorepastaan ja leipasen kylkeen lapsille vielä lihapullat. On kyllä minunkin mielestäni onnistunein tomaattikastikkeen resepti, mitä olen eläissäni kokeillut. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tai ehkä just siksi!


Henri Alenin tomaattikastike



1 purkki (Cirio Pomodoro San Marzano, Mutti Polpa, Muttin San Marzano tai jotan muuta hyvää tomaattimurskaa)
1 pieni sipuli
2 valkosipulin kynttä
0,6 dl oliiviöljyä
0,5 tl sokeria
0,5 dl punaviiniä (jätin itse tämän laittamatta ja toimii ilmankin)
(appelsiinin kuorta)
mausteet oman maun mukaan (esim. basilikaa, oregano, chiliä tai timjamia)

Muttia saa melkein joka s-marketista. Murskissa on huima ero, ja panostus on pieni. Panosta murskaan.

1. Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipuli pitkään öljyssä. Vähintään 10 min matalalla lämmöllä öljyssä. Rakennat makeuden. (kastikkeen salaisuus sipulin hauduttamisessa ja tietenkin hyvä murska). Sipulia ei missään nimessä saa ruskistaa!
2.Lisää mukaan sokeri ja tomaattimurskasta puolet. Anna hautua 10min. Makeutuu...lisää loppu murska ja vettä 2dl. Hauduta sekoittaen.
3. Pidä poreileva lämpö, jatka hauduttamista 15 min, ja lisää mahd. punaviini. Eli tuo happamuus kastikkeeseen. Sekoita kokoajan.
4. Kun kastike on sakeaa, lisää suolaa ja mustapippuria myllystä. Jos hifistelet, 2 palaa appelsiinin kuorta. Mausta rohkeasti.
5. Ota kastike sivuun, sekoita joukkoon 0,5dl parasta neitsyt oliiviöljyä mitä saat. Älä keitä enää. Se tuo täyteläisyyden soosiin.
6. Ja sekoita kastike esim. keitetyn spaghetin joukkoon heti kun pasta on valutettu. Siis heti. Ei päälle, vaan sekaisin!

5 kommenttia:

Heljä kirjoitti...

Tätä olen ajatellut myös testata! Varmasti huippuhyvää!

Annika kirjoitti...

Pakko kyllä kokeilla!
Tiiätkö yhtään että käykö valkoviini? Mulla on jotain karmeaa luostarista tuotua viiniä joka ei mene kummallakaan juotuna alas. Olen parit kanat sillä marinoinut mutta onhan tuota vielä jäljellä.

Eve kirjoitti...

Heljä, kannattaa :)
Annika, en itse ole varsinaisesti mikään viiniasiantuntija minäkään :) , mutta olen usein nähnyt tomaattikastikereseptejä joissa on käytetty valkoviiniä. Joten ei Se varmasti ainakaan pilallekaan siitä menisi!

suvi kirjoitti...

tuotapa pitää testata,vaikuttaa niin hyvältä!

Eve kirjoitti...

Suvi, teepä niin :) !