maanantai 3. helmikuuta 2014

Revittyä possua eli Pulled Pork

Tässä yksi "pakko kokeilla"-resepti, eli paljon pinnalla ollut revitty possu/nyhtöpossu/pulled pork! Kokeilin itse tätä Sikke Sumarin ohjeella ja lisäksi leivoin hampurilaissämpylät, joiden väliin possua nosteltiin. Possun lisäksi sämpylän väliin pääsi meillä salattia ja tomaattia, taisivat lapset laittaa kurkkua ja majoneesiakin. Oli todella todella hyvää ja yllätyin, että myös kaikki lapset pitivät tästä! Yhdet hampurilaiset, niin täyttävät kuin niistä tulikin, eivät meinanneet riittää lapsukaisille. En vain hoksannut paistaa sämpylöitä tarpeeksi santsikierrosta varten!
Paistoaika on aika pitkä, mutta valmistaminen todella helppoa! Itse käytin tähän viljaporsaan kasleria (alle kilon palanen), mutta mikä vain pitkää haudutusta vaativa porsaan lihapala käy. Kastikkeeksi ostin american bbqsauce originalin, jota löytyy lähes joka kaupan maustekastikehyllystä. Laitoin kastiketta vähän vähemmän, koska lihapala oli pienempi kuin Siken reseptissä. Nestettä irtoaa myös lihasta, joten jos haluat tarjota lihan sämpylän välissä, on järkevämpi nostaa liha pois liemestään ennen "repimistä" ja lisätä lientä (jossa siis sipulit+paistolientä+bbqkastike) revityn lihan päälle sopiva määrä.




Pulled pork

1,5kg luutonta possunselkää
2tl suolaa
mustapippuria
2 sipulia
(1 valkosipuli)
500g pullo barbequekastiketta




Hiero liha suolalla ja pippurilla, jota saa olla reilusti ja aseta liha kannelliseen uunipataan. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet ja asettele ne pataan lihan ympärille. Lisää grillikastiketta niin, että se peittää sekä lihan että sipulit. Paista uunissa 125 asteessa 4-5 tuntia.

Ravista pataa reilusti ennekuin avaat kannen ja revi sitten liha kahdella haarukalla 'riekaleiksi'.

17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Menee kokeiluun viimeistään hiihtolomalla! :)

- Almilli

Anette kirjoitti...

Oi miten herkullista :)

Kaisa Tölli kirjoitti...

Taitaa mennä meilläkin kokeiluun. Leivinuunissa tulee paisteltua possua jonkun verran, joskus vois näinkin syödä sitä. Kiitos vinkistä!

Oon seuraillu blogiasi pitkään. Ja monia jakamiasi ohjeita kokeillu. :)

Eve kirjoitti...

Almilli, oikein oivallista hiihtolomaruokaa!! :)

Anette, niin oli!

Kaisa, hei kiva jos on ollut kokeilemisen arvoisia :) Nähdään torstaina?

Pia kirjoitti...

Oh. Näitä nyhtöpossureseptejä vilisee blogeissa ja lehdissä. Just viikonloppuna päätin, että minä en ainakaan tee tuota, mutta nyt kun ohje oli sulla, alkaa tuntua, että jospa sittenkin tekisin... :) Ihanan näkösiä hamppareita!

Kaisa Tölli kirjoitti...

Eve, Juu täältä mä usein oon hakenu ohjeita :) mun makuun moni. Ja nähdään torstaina. :)

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy kokeilla! :) Kivaa kun kerrot ohjeissa oudommista aineksista, et mistä kaupasta löytyy. Monesti miettii jotain, et ois kiva tehdä mut ei tiedä mistä joku aines löytyy. :)
T. Maria

Anonyymi kirjoitti...

Nami! Päätin myös kokeilla ja eilen prismassa yritin etsiä kassleria, mut en löytänyt kuin marinoitua versiota... :/
Heli

elisa kirjoitti...

Suosittelen kokeilemaan tätä reseptiä:
http://blogit.hs.fi/kauhaajarakkautta/2013/01/28/hiljaa-hyva-tulee-ylikypsa-possu/

Tuo on paras resepti, jolla ollaan tehty tuota (hih ollaan aika pp-faneja). Olutta vaan kannattaa laittaa koko pullo parin desin sijaan.
Ja kantsii kokeilla nimenomaan semmoisella palalla, jossa on nahka mukana. Sitä on vaan vähän vaikea löytää normikaupasta, mutta esim. kauppahallista löytyy (ja peruskauppaankin voi tilata).

Ainut huono puoli tuossa on, että kun se muhii yön yli ja levittää herkullista, makeaa, tuoksuaan ympäri kämppaa, on hieman vaikea nukkua. :)

Eve kirjoitti...

Kaisa, tervetuloa <3

Maria, tykkään itse kans, jos reseptejen yhteydessä on mainittu erikoisempien ainesosien myyntipaikoista. :) Kiitos kommentista!

Pia, joskus tulee itselläkin vähän vastareaktio näihin joka paikassa näkyviin juttuihin. Olen silti liian utelias että jättäisin kokeilematta ;) ! Ja kiva kun bloggaat taas!

Heli, no voi höh!!! Mä ostin omani just Prismasta.

Elisa, kiitos vinkistä! Käyn tarkistamassa tuon! :)

Minnas kirjoitti...

Meilla tehtiin pulled porkkia sunnuntaiksi. Paistettiin yo sita uunissa ja syotiin kokopaiva. Mies teki ensiksi jonkun marinadin possun kanssa uuniin ja sitten se ku se possu oli valmista, liemi kaadettiin talteen, possurevittiin ja paalle kaadettiin bbq soossi ja takaisin uuniin vahaksi aikaa.
Tuo on niin hyvaa, etta vois tehda useamminkin. Ma syon tuota aina salaatin kanssa.

Eve kirjoitti...

Minnas, on Se kyllä herkullista!! :) Me syötiin eilen loput lihasta perunamuusin ja salaatin kanssa, hyvin passas niinkin.

Anonyymi kirjoitti...

Voihan elämä miten herkullisen näköistä :-P kaurapuuro ei nyt oikein houkuttele tuon jälkeen :-D !

-nata

Eve kirjoitti...

Nata :D herkullista puurohetkeä kuitenkin!

nappis kirjoitti...

pitkästä aikaa lukemassa..
Namsk. Töö meidän herkku. Vuoden verran ollaan tehty. Jostain lehdestä alunperun katoin ja tuunasin sit.

Me aina keitetään. Veteen suolaa, kokonaisia pippureita, tuoretta timjamia nippuina, sipulia, valkosipulia ja tuoretta chiliä. Keitetty kolmisen tuntia, sit kun rupeaa hajoamaan.

Kastikkeen olen tehnyt perus hp-kastike, juokseva hunaja, valkosipuli, sitruuna, keittoliemi, vähän tuoreen timjamin lehtiä.. ööö.. ja jotain, mut nyt ei tule mieleen.. Revin possut pellille, valelen reilusti kastikkeella ja hetkeksi grillivastukselle. Aina saa vaan olla tarkkana, ettei kuivu..

mut aivan törkyhyvää just hampurilaisen tai vastaavan kanssa. Kylkeen vielä itse tehty majoneesi. :)

nappis kirjoitti...

niin ja mie ottanut aina vaan jonkun ison possunlihan sen kummemmin miettimättä, mikä olis hyvä :O
ihan tule kesä mieleen..

Eve kirjoitti...

Nappis, kuulostaa hyvälle!! :) Mä ostin kans tänään jo uudestaan lihan tätä varten, tuo sanoo olevansa "porsaan uuniliha" :D . Mitä lie osaa, mutta luultavasti juuri tähän sopivaa.