tiistai 11. helmikuuta 2014

Tonnikalapannari

Tosi pitkästä aikaa tuli tehtyä suolaista pannukakkua! Aiemmin olen tehnyt kasvisversiona ja nyt kokeilin sitten tällaista tonnikalaista Yhteishyvän ohjeella. Tuli tosi hyvää! Salaatin kanssa tästä tuli oikein hyvä päivällinen koko perheelle. Peruna teki tästä erityisen täyttävää. Passais hyvin laskiaisruoaksi vaikka!



8dl maitoa
4 munaa
4dl vehnäjauhoja
1 kalaliemikuutio
1tl pitsamaustetta
1tl suolaa
2 isoa perunaa
2dl juustoraastetta
1prk tonnikalapaloja
3rkl hienonnettua ruohosipulia



Sekoita maito, munat ja jauhot. Lisää hienoksi murennettu kalaliemikuutio, pitsamauste ja suola. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.

Kaada taikina leivinpaperoidulle korkealaitaiselle uunipellille. Kuori ja raasta perunat. Levitä peruna- ja juustoraaste taikinan päälle. Valuta tonnikalasta neste ja levitä palat hienonnetun ruohosipulin kanssa pinnalle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.





8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tätä(kin) täytyy kokeilla!
Tosin tonnikala on poikien mielestä kissanruokaa, niin ehkä kokeillaan ihan aikuisten kesken. ;)

- Almilli

Pia kirjoitti...

Ei mä en kestä. En ehtiny syödä tänään ruokaa, ja nyt ootan kirjaimellisesti vesi kielellä, et tulis iltapala-aika. Sen jälkeen kun näin sen sun kuvan itte tehdyistä hampurilaisista, mulla on niitäkin tehny joka päivä mieli. Ja nyt tää...

Eve kirjoitti...

Almilli, tämä jäi myös meidän suosikkiresepteihin. Lapset jo kyseli, milloin tehdään uudestaan.

Pia, tonnikalatykkäämättömyys ei siis ole teillä sukuvika ;) ? Siskosi ehkä kauhulla katsoi tätä reseptiä :D .

Pia kirjoitti...

Ei! Meidän koko poppoo rakastaa tonnikalaa eri muodoissaan. Minä muuten tykkään ihan kaikista ruuista, mukaan lukien etanat, mustekalat, talkkunat... No, maksalaatikosta en, mutta sehän ei ookaan ruokaa.

Anonyymi kirjoitti...

Oooooi nam!!

Ane / Tekemisen maku kirjoitti...

Tätä ohjetta on kyllä pakko kokeilla. Nami! :) Mulla puhkesi kolmannelta muksulta 2- tyypin diabetes, joten pitää vähän rajoittaa tuota makeeta puolta. Toisin sanoen vähentää leipomista. Ikävää luopua (osittain) yhdestä rakkaasta harrastuksesta, mutta terveys on kultaakin kalliimpi. Eipähän tuu joka päivä herkuteltua ;).

Eve kirjoitti...

Auts, koettelemus tuo diabetes! Voimia ja tsemppiä uuteen tilanteeseen :) ! Nyt vain keskityt enemmän terveellisiin herkkuihin: ihaniin salaatteihin, suolaisiin leivonnaisiin, smoothieihin!

Sanna//Ripaus Elämää kirjoitti...

Huomenna tulee naiset katsomaan vauvaa, tämähän olis loistava suolainen makeiden kaveriksi.
Kiitos taas ❤️