maanantai 28. huhtikuuta 2014

Kevättä rinnassa!

Pääsiäinen meni ja kaunis sää vei mukanaan! En paljon ehtinyt kuvailemaan, saatika siirtämään kuvia koneelle ja blogiin! :) Pitkäperjantain jälkkäriksi tein kuitenkin Tuoksua talossa-blogin Pian vinkistä mango-marenkitortun ja se oli kyllä superhyvää! Murotaikinapohja, kanelikiisseli, mangot ja marenki. Hyvä kombo!



Leivoin minä suklaakakunkin, mutta se ei kerrassaan meinannut onnistua mitenkään niin miten piti! Ohje oli uudehkosta Kodin Kuvalehdestä. Väliin oli tarkoitus tulla appelsiinikiisseli, mutta onnistuin polttamaan sen pohjaan ja appelsiinit loppuivat, joten en voinut keittää uutta. Pohja sen sijaan jäi raa'aksi, eli mutakakuksi, vaikkei sen pitänyt jäädä! :) No mutta appelsiinikiisselin sijaan laitoin väliin vadelmahilloa ja mutakakkuhan on hyvää, joten syötyä se suklaakakku kuitenkin tuli.



Meillä on perinteisesti syöty pääsiäisenä jälkkäriksi myös hedelmärahkaa. Niin tänäkin vuonna. Hedelmärahkan tein tällaisella reseptillä, on muuten oivallinen väliapalaksi myös:


HEDELMÄRAHKA

2prk flora vanillaa
2prk rahkaa
2prk Piltin mangososetta
2prk ananasta paloina
2prk persikkaa paloina
ripaus tomusokeria


Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi, sekoita siihen rahka, soseet ja hedelmät. Mausta sokerilla ja anna tekeytyä jääkaapissa hetki.

7 kommenttia:

Sini kirjoitti...

Huippu idea laittaa mangososetta rahkaan, pitää ehdottomasti testata. Kiitti taas ohjeesta :)

Eve kirjoitti...

Ole hyvä :) ! Sitä voi laittaa useammankin purkin, saa tosi kivasti makua ja väriä!

Pia kirjoitti...

Mulla alkoi taas tehdä mieli tuota torttua. Se oli yksinkertaisesti niiin hyvää. Muuten, testaavatkohan ne Kodin Kuvalehdessä kunnolla noita ohjeita? Minulle on käynyt monta kertaa kaikenlaisia sattumuksia noitten ohjeitten kanssa. Pitää olla aina vähän varuillaan, onnistuuko/ onko paistoaika oikea. Varsinkin täytteiden määrät ovat joskus ihan kuusesta. Mutta hyviä vinkkejä Kodin Kuvalehdestä saa.

With all my love- blogin Jenna kirjoitti...

ai herkku miten ihania leivonnaisia!

Eve kirjoitti...

Pia, mä oon yleensä tykännyt kyllä Kodin Kuvalehden resepteistä. Tuossa joko mätti joku tai sitten itse yritin tehdä taas liian montaa asiaa yhtä aikaa ja olin jotenkin huolimaton. No, yritin pelastaa mitä pelastettavissa oli! Suklaakakku ei koskaan voi ihan pahaa olla :D .

Jenna, kiitos! :)

Anonyymi kirjoitti...

Se kakku oli törkyhyvää eikä mulla kyllä ollut mitään hajua että sen ois pitänyt maistua eriltä :D

Lode

Eve kirjoitti...

Lode, Haha :D . En ehkä muistanut mainita millaista sen OLISI PITÄNYT olla ;) !