tiistai 6. toukokuuta 2014

Myöhästyneitä vapputunnelmia

Nämä reseptipäivitykset tulevat hävettävän myöhään taas jälleen kerran! Mutta ehkä joku kaipaa ensi vapuksi tosi hyvää donitsiohjetta? ;) Muistakaa että sivusta voitte klikkailla reseptejä auki kategorioittain, siellä on mukana myös vappu.
Vietimme vappuaattoa kahden ystäväperheen kanssa yhdessä, nyyttäriperiaatteella. Minä paistoin mukaan mm. donitseja, jotka kuorrutin valkosuklaalla. Oli niin hyviä, ettei taideta jaksaa odottaa ensi vappuun seuraavien kanssa, näitähän voi onneksi hyvin paistella vaikkapa lasten syntymäpäiville, joita meillä on tulossa vielä tälle vuodelle kahdet.


DONITSIT (n.23kpl)

50g voita
1dl sokeria
2 kananmunaa
7dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa
1tl vanilliinisokeria
1/2tl suolaa
2dl maitoa

Paistamiseen
1l rypsiöljyä

Suklaakuorrutus
130g valkosuklaata
nonparelleja

1. Sekoita pehmeä rasva ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.
2. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen noin 1 1/2 cm:n paksuiseksi (noin 26x26 cm) levyksi. Ota levystä muotilla tai juomalasilla halkaisija noin 6 cm pyöreitä donitseja. Tee reikä donitsien keskelle sormilla puhkaisemalla. Suurenna sormilla tehtyä reikää pyörittämällä donitsia etusormilla ympäri.
3. Kuumenna öljy teräskattilassa tai valurautapadassa noin 175 asteeseen. Öljy on sopivan kuumaa, kun paahtoleipäpala ruskistuu kauniisti minuutissa. Pane donitsi varovasti kuumaan öljyyn ja kypsennä muutama donitsi kerrallaan niin, että ne kelluvat vapaasti öljyssä. Kypsennä 1-2 minuuttia ja käännä, kun paistopinta on kauniin ruskea. Jatka kypsentämistä noin minuutti toiselta puolelta. Nosta donitsit reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan ja lisää seuraavat donitsit öljyyn paistumaan.
4. Kuorruta donitsit jäähtyneinä sulatetulla suklaalla ja nonparelleilla.





6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eikö nuita donitseja tarvi kohottaa? :)

EiNi kirjoitti...

Onpas kiva donitsiresepti! :)

Eve kirjoitti...

Anonyymi, tässä reseptissä taikinaa kohottaa leivinjauhe, eli ei tarvitse kohottaa. :)

EiNi, niin on. Tosi helposti leivottavaa ja tosi ihana koostumus, erilainen kuin munkeissa.

kotikummunmamma kirjoitti...

Voi että, tuntuu tosi hyvälle ohjeelle. Pitää kyllä kokeilla. Eipä ole tullut donitseja koskaan tehtyä. Ja sukkulaatia päälle!
Marjuska

Eve kirjoitti...

Marjuska, kokeilehan joskus! Minä tykkäsin enemmän kuin perinteisistä munkeista, mutta makuasioitahan nämä :) .

Unknown kirjoitti...

kiva herkku setti