keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Suklaakauracookiet





Tässä hellepäivien aikana ollaan kuitenkin ehditty lasten kanssa viilaamaan täydellistä suklaakaurakeksien ohjetta! En ole löytänyt sellaista valmiina, joten olen yrittänyt itse kehitellä reseptiä ja kysellä lapsilta myös, millaisia ne olisivat parhaimmillaan. Tämä alkaisi nyt olla melkoisen hyvä. Paras tulee, kun keksit tekee isoista kaurahiutaleista. Toki tavallisistakin onnistuu.
Ohjeen oli tarkoitus olla niin helppo, että lapset voivat leipoa näitä vaikka ihan itsekseen tai ihan pienellä aikuisen avustuksella!

n.20 isoa cookieta

3,5dl isoja kaurahiutaleita
1,5dl sokeria
3rkl kaakaojauhetta
2rkl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
100g tummaa suklaata rouhittuna

125g voita, sulata
1 muna

koristeluun 20 palaa valkoista suklaata ja nonparelleja

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voi ja muna. Sekoita taikinaksi.
Nostele leivinpaperille kahden ruokalusikan avulla isoja kokkareita, tasoita ja litistä kokkareita vähän. Jätä reilu leviämisvara, itse laitoin 9 keksiä per pelti.
Paista 200 asteessa kunnes reunat ovat kypsät ja keskusta vielä pehmeä. Tähän meidän uunilla taisi mennä reilu 7 minuuttia. Ota keksit uunista, laita jokaisen keksin päälle pala valkoista suklaata ja anna sen sulaa itsekseen. Levitä sulanut suklaa pikkulusikalla keksin päälle ja koristele nonparelleilla.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kesän tullessa saa inspiraatiota alkaa seurailemaan ruokablogeja ja itsekin leipomaan.
Minulla on jo kauan haluttanut oikeaa suklaapiirakkkaa, mutta en ole täysin varma onnistuisiko se näin. Voiko tehdä mokkapala-pohjan ja sitten sulattaa päälle vain taloussuklaata paljaaltaan?

Eve kirjoitti...

Onnistuu!! :) Mä teen usein niin, että nostan suklaapiirakan pohjan uunista, paloittelen siihen päälle heti suklaalevyn tai kaksi, esimerkiksi valkoista ja maitosuklaata vuorotellen. Annan sulaa siinä tulikuuman piirakkapohjan päällä ne suklaapalat ja levitän sitten veitsellä tasaiseksi ja annan jähmettyä!! Suklaahan jähmettyy sitten aika kovaksi, joten kannattaa leikata paloiksi silloin kun piirakka on ollut hetken jääkaapissa mutta ennen kuin suklaa on kovettunut tosi kovaksi. Muuten suklaa halkeilee hankalasti leikattaessa. :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei, kommentti/pyyntö tämän jutun ulkopuolelta; onko sinulla tiedossasi "sata-kakun" ohjetta (eli sellaisen paistetun juustokakun johon tulee marjoja päälle)? Jos on, saisiko? Muistaakseni joskus olet siitä maininnut tai jossain muualla kommentoinut, nyt en löydä netin syövereistä... kiitos :) t. aktiivinen anonyymi bloginlukija

Eve kirjoitti...

Anonyymi, en ole varma tarkoitatko sellaista "jenkkijuustokakkua", eli sellaista kuivempaa, mutta mä teen paistettavan juustokakun useinmiten tällä ohjeella joka tästä postauksesta löytyy: http://emppu-eve.blogspot.fi/2012/05/tuorejuustot-testissa.html

Tuo on pehmeämpi kuin amerikkalaiset paistettavat juustokakut ja taatusti maistuva!

Anonyymi kirjoitti...

Juuri tuo ohje se oli :) Kiitos oikein paljon, ohjeella tulee todella ihana juustokakku! Ja kiitti blogistasi!

Eve kirjoitti...

Anonyymi, hei kiva kun sattui se mitä etsit! Ja kiitos kivasta palautteesta :) .

Unknown kirjoitti...

mistä sait
ton ohjeen