maanantai 9. kesäkuuta 2014

Pavlovaa kesäiltaan




Pavlova maistuu aivan ihanalle lämpimässä kesäillassa!
Tässä pohjalla 4 kananmunanvalkuaisesta tehty marenkipohja, päällä vaniljarahkasta ja kermavaahdosta tehty mousse ja päällimmäisenä mansikoita, kiiviä, rypäleitä ja sulaa suklaata. Pavlova kannattaa kasata juuri ennen tarjoilua.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan helppo kesäherkku!
Pari tarkentavaa kysymystä:
Paljon laitoit sokeria marenkiin ja missä asteessa paistoit (kuinka kauan)?
Monelle tuon kokoinen riittää? :)

- Almilli

Eve kirjoitti...

Almilli, tästä tulee yksi todella iso marenkipohja, niin iso ympyrä kuin pellille mahtuu levittämään! :) Mutta tätä ottaa helposti ison palasen, meillä riitti kahdeksalle hengelle reilun kokoiset palat.

4 isoa valkuaista tai 5 pientä
2 ½ dl sokeria
2 tl maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria


Erottele valkuaiset.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää joukkoon sokeri pienissä erissä rauhallisesti vatkaten.

Siivilöi joukkoon maissitärkkelys. Lisää vaniljasokeri.

Levitä tai pursota marenki leivinpaperille.

Ilman kiertoilmaa marengin paistolämpötila on 125 astetta ja paistoaika 1 h 15 min – 2 h. Kokeile että marenkilevy on kevyt ja irtoaa leivinpaperista. Paistoaika vaihtelee eri uuneissa.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos! <3

- Almilli

Pintaraapaisuja kirjoitti...

Tää on kyllä hyvää!oon kerran aiemmin ite tehny mutta muistaakseni sillon ei onnistunu ihan täydellisesti,vois siis kokeilla meidän neidin 1-vuotissynttäreille tehdä tällä ohjeella.:) voiko tuon marenkipohjan tehdä etukäteen ja pakastaa?jos voi niin osaatko sanoa miten sulatus?:)

Eve kirjoitti...

Luulen, että pakastus onnistuu. Tosin jos paistat pohjan kuivaksi asti, säilyy hyvin myös huoneenlämmössä säilytettynä pitkäänkin! :) Sulatus huoneenlämmössä, jos pakastat. Sulaa nopeasti.

Magnus P kirjoitti...

Tosi hieno kakku.
toi ihanaa
herkkua