maanantai 16. kesäkuuta 2014

Texmex-kanapiirakka


Tässäpä aivan ihana resepti texmex-kanapiirakalle! Pohjan ohjeen otin eräältä keskustelupalstalta ja täytteen ohjeen kehittelin itse. Ohje on pellilliseen piirakkaa, puolittamalla reseptin, sopii ohje pyöreään piirakkavuokaan.


Pohja:

250 g tortillachipsejä/nachoja
6 dl vehnäjauhoja
2 dl emmentaljuustoraastetta
300g voita tai margariinia
5 rkl vettä

Hienonna tortillachipsit monitoimikoneella/sauvasekoittimella. Yhdistä nachomurska vehnäjauhojen ja juustoraasteen kanssa. Sekoita joukkoon voi sormin nyppimällä. Lisää lopuksi vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille tai piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.


Täyte:
700g broilerin filettä pieninä suikaleina
1 iso sipuli
1 iso suippopaprika
0,5- 1tl suolaa
2tl cajunmaustetta (tai muita voimakkaita mausteita)
fetajuustoa

1prk salsakastiketta (käytin mediumia, mutta myös hot käy tähän hyvin)
200g maustamatonta tuorejuustoa
3 munaa
2dl ruokakermaa
3dl juustoraastetta

Ruskista broilerisuikaleet pannulla. Lisää pilkottu sipuli ja paprika. Kääntele pannulla mmuutaman minuutin ajan ja mausta suolalla ja cajunmausteella. Kaada seos pellille pohjataikinan päälle. Ripottele päälle fetakuutioita.

Sekoita kulhossa salsakastike ja tuorejuusto. Saat ne parhaiten sekaisin, kun notkistat ensin tuorejuustoa sekoittamalla noin minuutin ajan ja lisäät salsakastikkeen tuorejuuston sekaan sen jälkeen. Lisää kanamunat ja kerma. Kaada täyte pellille kana-kasvisseoksen päälle. LEvitä kutakuinkin tasaiseksi. Ripottele päälle juustoraaste.

Paista piirakkaa 200-225 asteessa reilun puolen tunnin ajan, kunnes piirakka on saanut hyvin väriä pintaan. Jäähdytä haaleaksi, koristele nachoilla ja tarjoile.


-Muokkasin ohjetta 16.7, lisäsin fetajuuston, joka näyttikin passaavan todella hyvin tähän piirakkaan.


2 kommenttia:

SuviH kirjoitti...

Oo, tämäpäs vaikuttaa ihan siltä, että vois päätyä meidän synttärijuhlien tarjottavaksi!:)

Eve kirjoitti...

Anteeksi, kommenttisi meinas jäädä huomaamatta :) ! Voin kyllä suositella tätä piirakkaa! Vähän erilainen ohje ja tosi herkullinen!