maanantai 8. joulukuuta 2014

Marenkijäädykekakku puolukoilla ja kanelikinuskilla




Tässä teille pikkujouluja ja joulua varten aivan täydellinen jäädykekakun ohje! Meillä tätä syötiin viime perjantaina täydellisten vieraiden kanssa. Palanen jäi vielä takaisin pakastettavaksi ja eiliseksi päiväkahvitarjoiluksi ihan omalle perheelle.
Ohjetta olen muokkaillut Kinuskikissan reseptistä.

Marenkijäädykekakku

Marenkipohjat:
4 valkuaista
2dl sokeria
2tl maissitärkkelystä
2tl vaniljasokeria

Täyte:
3 liivatelehteä
4dl kuohukermaa
4 keltuaista
½dl sokeria
1rkl vaniljasokeria


200g digestivekeksejä
200g jäisiä puolukoita

2dl valmista kinuskikastiketta
1tl kanelia

Päälle:
digestivekeksilohkoja
puolukoita

Tee marenkipohjat. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (säästä keltuaiset täytteeseen), lisää sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri samalla vatkaten. Piirrä leivinpaperille kaksi 24cm halkaisijaltaan ympyrää (pohjat leviävät hiukan). Levitä marenkivaahto niihin ja paista 125 asteessa n 1,5-2 tuntia, kunnes pohjat ovat keveitä ja kuivia.

Kasaa kakku 26cm halkaisijaltaan irtopohjavuokaan.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri toisessa kulhossa ja kuohukerma toisessa kulhossa. Yhdistä vaahdot ja mausta vaniljasokerilla. Liuota liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja vatkaa liivatevesi täytteen sekaan.

Sekoita kinuskikastikkeeseen kaneli. Paloittele digestivekeksit isoiksi lohkoiksi.

Kasaa kakku seuraavalla tavalla: alle marenkipohja, sen päälle osa puolukoista, osa keksilohkoista, puolet kinuskista. Päälle puolet täytevaahdosta. Seuraavaksi tee sama uudestaan, eli toinen marenkipohja, puolukoita, keksiä, kinuskia ja loput vaahdosta. Päällimmäiseksi vielä koristeeksi muutama keksilohko ja puolukoita.

Pakasta vähintään 4 tuntia ja nautiskele.

Tämän kakun voit tehdä jo valmiiksi ja syödä vaikka jouluaterian jälkiruokana!

2 kommenttia:

Heini kirjoitti...

Ihania jouluherkkuja sulla täällä :) jäädykkeen olen päättänyt joulun jälkkäriksi tehdä, tämä vaikuttaisi melkoisen herkulliselta! ja voihan niitä tehdä kaksi jos ei osaa päättää useamman herkullisen välillä :D

Eve kirjoitti...

Heini tee ihmeessä! Mä teen tämän kans jouluksi. Lapset pyysivät tekemään vaihteeksi vadelmilla, joten laitan ehkä sekä vadelmia että puolukoita. :)