tiistai 10. maaliskuuta 2015
Savulohisalaatti
Jos minun pitäisi valita yksi ruoka, jota pitäisi syödä joka päivä elämäni loppuun asti, valitsisin lämminsavulohen. Mielellään lämminsavulohisalaatin. En äkkiseltään keksi mitään, mikä voisi olla parempaa. Aika usein ostan ison palan savulohta, teen osasta koko perheelle päivällisen ensimmäisenä päivänä ja loput säästän parin seuraavan päivän lounasta varten. Lounaalle teen sitten lohesta erilaisia salaatteja. Sittan saatankin huomata syöneeni sitä savulohta neljäkin päivää peräkkäin kyllästymättä ollenkaan. Samaa en sanoisi, jos söisin neljä päivää makaronilaatikkoa tai kinkkukiusausta.
Vieraatkin saavat usein meillä lohisalaattia. Tällainen versio viimeksi!
Savulohisalaatti
babypinaattia
jääsalaattia
leipäjuustoa
punasipulia
suippopaprikaa
punaisia rypäleitä
savulohta
pinjansiemeniä
Huuhtele ja pilko ainekset. Jätä savulohi selkeiksi isoiksi paloiksi. Kasaa salaatti laakeaan kulhoon kerroksittain. Paahda pinjansiemenet nopeasti kuivassa öljyttömässä kattilassa ja kaada päällimmäiseksi salaattiin. Pinjansiemenien tilalle sopii hyvin esimerkiksi cashew-pähkinät.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
8 kommenttia:
Kiitos:)
Mitä kastiketta suosit? Teetkö itse?
t yrttiöljyihin jämähtänyt, joka kaipaa vaihtelua...
Aivan ihana resepti!!
Kiitoksia taasen kerran :)
Anonyymi, mulla on aina jääkaapissa Felixin tomaatti-chilisalaatinkastiketta. Jotenkin se vain passaa jokaiseen salaattiin. :) Minulla on myös äidiltäni saama aivan ihana salaatinkastikeohje, joskus harvakseltaan teen sillä. Ehkä se joskus pääsisi tänne blogiin asti!
EiNi,
Kiitos! Aurinkoista päivää! :)
Nam! Kiitos ohjeesta. Lohi, etenkin lämminsavu, on minunkin lemppari.
Jes! Sielunsisko siis! :)
Voi tämä on munki suurinta herkkua! Söisin aina.
<3 ! Samis!
Lähetä kommentti