torstai 12. maaliskuuta 2015

Valkosuklaa-punaherukkakääretorttukakku



Melkoinen nimihirviö! Mutta järjettömän hyvä! Ohje Suklaapossulta ja minä tein tämän eräille iltakahveille hetki sitten, kun mieheni veli Floridasta oli meillä yökylässä.
Tämä kakku on paljon tavallista täytekakkua nopeampi tehdä ja punaherukan ja valkosuklaan yhdistelmä on aivan täydellinen! Ensi viikolla 8 täyttävä poikamme varasi jo tällaisen itselleen synttärikakuksi, joten siihen säästetään pakastekaappimme viimeiset punaherukat!

Täytettä oli mielestäni vähän liikaa ja torttu oli vaikea kääriä kauniisti. Kuorrutin tortun kuitenkin runsaalla määrällä kermavaahtoa, joten kauneusvirheet jäi sinne alle peittoon ja olihan torttu sitten kerrassaan mehevä, kun täytettä oli tosi runsaasti. Jos kuitenkin haluat saada käärittyä tortun kauniiksi, älä käytä koko täytemäärää.


Valkosuklaa-punaherukkakääretorttukakku


4 munaa
1,5 dl sokeria
0,75 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte:

2,5 dl vatkattavaa vaniljakastiketta
250 g maustamatonta maitorahkaa
1/2 sitruunan raastettu kuori (korvasin ruokalusikallisella sitruunamehua)
100 g valkosuklaata (laitoin 130g)
1-3 rkl sokeria
n. 2,5 dl punaherukoita

Koristeluun:

1.75 dl kuohukermaa (laitoin itse 2,5dl)
2 tl vaniljasokeria

Punaherukoita, mustaherukoita, herukanlehtiä jne.


Ohje:

Tee pohja. Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää vaahtoon siivilän läpi samalla varovaisesti sekoittaen. Levitä taikina kevyesti voidellulle leivinpaperille uunipellille.

Paista 200 asteessa n. 8-10 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä ja tuntuu kiinteältä, mutta pehmeältä. Paista pohjaa vain sen verran, että se on juuri ja juuri kypsä, ettei se kuivu suotta. Kumoa pohja samantien paiston jälkeen toiselle leivinpaperille, johon olet ripotellut sokeria. Poista kääretortun alla ollut leivinpaperi varovasti vetämällä.

Pohja on ohut, joten se jäähtyy nopeasti. Voit aloittaa täytteen teon sillä aikaa kun pohja jäähtyy. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Lisää maitorahka ja sitruunan raastettu kuori (tai sitruunamehu). Sulata valkosuklaa ja kaada joukkoon voimakkaasti koko ajan voimakkaasti vatkaten. Maista. Lisää makusi mukaan tarvittaessa lisää sokeria. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele päälle punaherukoita.

Kääri rullalle pitemmältä sivulta aloittamalla. Jätä sauma rullan alle. Leikkaa rullan epäsiistit päät pois. Nosta rulla varovasti tarjoilulautaselle. Jos täyte on kovin löysää ja siirtäminen hankalaa, nosta rulla jääkaappiin hetkeksi ennen siirtämistä. Itse annoin tortun vetäytyä tässä vaiheessa jääkaapissa parin tunnin ajan, jonka jälkeen sitä oli helpompi käsitellä, koska täyte oli alkanut jähmettyä.

Kuorruta vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla ja koristele haluamallasi tavalla.


2 kommenttia:

Marru kirjoitti...

Namskis, varmasti hyvää :P

Eve kirjoitti...

Ehdottomasti! Kirpeä herukka ja makea valkosuklaa toimii aina!