sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Pätkisfudget

¨

1 prk kondensoitua maitoa, keittämätöntä
400g tummaa suklaata
130g maitosuklaata (tai korvaa tämäkin tummalla suklaalla)
2 rkl voita
ripaus suolaa
1 tl piparminttuaromia (vähemmän, jos käytät piparmintuöljyä)
1 pss pätkiksiä

Lämmitä kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kondensoitu maito, paloiteltu suklaa ja voi. Kun kaikki on sulanut ja seos tasaista, mausta se ripauksella suolaa ja piparminttuaromilla. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (itse käytin tässä 20x30cm vuokaa). Pilko pätkikset ja painele fudgen pinnalle. Jos haluat tasaisen pinnan, paina päältä vielä varovasti leivinpaperin palan läpi. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia ja paloittele.

3 kommenttia:

Elle kirjoitti...

Kiitos näistä fudge-resepteistä! :) viime viikolla mökkeiltiin ja testasin valkosuklaa-turkinpippuria ja meni kuin kuumille kiville. Just hetki sitten laitoin pätkisfudgen jääkaappiin, ja vesikielellä odotan pääseväni maistamaan, tosin unohdin laittaa suolan ja piparminttuaromin, mutta jospa maistuis silti. :)

Eve kirjoitti...

Kiitos kommentista, Elle! Ihanaa että testailet. Noita ohjeita voi varioida mielensä mukaan, ei varmasti mene pilalle jos joku mauste unohtuukin. :)

Anonyymi kirjoitti...

Moikka. Osaaatko sanoa kuin kauan nää säilyy ja missä pitää säilyttää?