¨
1 prk kondensoitua maitoa, keittämätöntä
400g tummaa suklaata
130g maitosuklaata (tai korvaa tämäkin tummalla suklaalla)
2 rkl voita
ripaus suolaa
1 tl piparminttuaromia (vähemmän, jos käytät piparmintuöljyä)
1 pss pätkiksiä
Lämmitä kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kondensoitu maito, paloiteltu suklaa ja voi. Kun kaikki on sulanut ja seos tasaista, mausta se ripauksella suolaa ja piparminttuaromilla. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (itse käytin tässä 20x30cm vuokaa). Pilko pätkikset ja painele fudgen pinnalle. Jos haluat tasaisen pinnan, paina päältä vielä varovasti leivinpaperin palan läpi. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia ja paloittele.
3 kommenttia:
Kiitos näistä fudge-resepteistä! :) viime viikolla mökkeiltiin ja testasin valkosuklaa-turkinpippuria ja meni kuin kuumille kiville. Just hetki sitten laitoin pätkisfudgen jääkaappiin, ja vesikielellä odotan pääseväni maistamaan, tosin unohdin laittaa suolan ja piparminttuaromin, mutta jospa maistuis silti. :)
Kiitos kommentista, Elle! Ihanaa että testailet. Noita ohjeita voi varioida mielensä mukaan, ei varmasti mene pilalle jos joku mauste unohtuukin. :)
Moikka. Osaaatko sanoa kuin kauan nää säilyy ja missä pitää säilyttää?
Lähetä kommentti