maanantai 7. helmikuuta 2011

Runebergejä täälläkin


Toki mekin Runebergintorttuja leivottiin! Mielestäni on ihanaa ylläpitää tällaisia ruokaperinteitä ja siirtää niitä lapsillekin. Seuraavana lienee vuorossa laskiaispullat ;)
Olen monien kokeilujen jälkeen todennut parhaaksi tällaisen torttureseptin

* 225 g voita
* 1½ dl sokeria
* 3 kananmunaa
* 3 dl vehnäjauhoja
* 1 dl mantelijauhetta (josta korvaan usein osan mantelirouheella)
* 1½ dl ruiskorppujauhoja
* 2 tl leivinjauhetta
* 1 dl kermaa

Tortun sisään vadelmamarmeladia ja paiston jälkeen päälle lisää marmeladia, sekä sokerikuorrutus. Nämä runebergintortut ovat niin meheviä, etteivät mielestäni kaipaa mitään kostutusta. Niin ja annoksesta tulee 12 isoa ja paistetaan 200 asteessa noin vartti.

Kannattaa kokeilla, vielä ei ole liian myöhäistä! Itse ajattelin paistaa toisen satsin vielä ensi viikonloppuna.

P.S. Mukava, kun sivupalkkiin lisääntyy aina silloin tällöin lukijoita! Merkkailkaahan jatkossakin itsenne lukijoiksi, jos tulee useinkin palattua tähän blogiin. Enemmän kuin mukava tietää, ketkä lueskelevat!

Ei kommentteja: