maanantai 28. helmikuuta 2011

Valkosuklaakakku browniella ja vadelmilla




Kodinkuvalehden reseptikilpailussa oli menestynyt tällainen kakku, eikä turhaan! Kokeilin ohjetta lauantaina ja tämä hipoi kyllä täydellisyyttä! Alla brownie, jonka päällä vadelmia ja kerros valkosuklaajuustokakkua.


Valkosuklaakakku browniella


Brownie-kerros

100 g voita
100 g tummaa suklaata (70%)
2 munaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta (esim. VanHouten)
¾ dl vehnäjauhoja (AnniHelena)
2 dl vadelmia

Juustokakkukerros
100 g valkosuklaata
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (200 g) ranskankermaa
2 munaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
pari tippaa vaniljauutetta (oman maun mukaan, kannattaa maistella)

---

1. Leikkaa 24–26 senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele halutessasi kevyesti.

2. Sulata tumma suklaa ja voi miedolla lämmöllä hellalla kattilassa. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kaakaojauhe jauhoihin. Lisää muna-sokeriseokseen sula voi-suklaaseos. Sekoita varovasti. Nostele varovasti joukkoon jauhot.

3. Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Ripottele päälle vadelmat. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 15 minuuttia.

4. Valmista sinä aikana juustokakkuseos. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma notkeaksi. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan. Sekoita massaan sokeri, vaniljasokeri ja vaniljauutetta. Sekoita sulaan suklaaseen lusikallinen juustoseosta ja vasta sen jälkeen sekoita nopeasti suklaa lopun juustoseoksen joukkoon.

5. Ota vartin jälkeen brownie uunista ja laske lämpötila 160 asteeseen. Kaada juustoseos brownien päälle ja jatka paistamista, kunnes juustoseos ei ole enää juoksevaa, noin puoli tuntia. Kokeiltaessa tutisee kevyesti. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä, sitten jääkaapissa yön yli.

6. Leikkaa kakun reunat irti vuoan seinämistä ohutteräisellä veitsellä ja nosta kakku tarjoiluvadille. Tarjoile marjojen kera.



P.S. mulla on sormet kipeänä virkkaamisesta!!!

7 kommenttia:

Heljä kirjoitti...

Mun piti kans tehdä tätä jo kerran. Oli tulossa vieraita, mutta lapset tuli kipeiksi. Ihan huippua, jos se on noin hyvää! ELi kannattaa tehdä!

Eve kirjoitti...

Juu kyllä sitä kannattaa tehdä! Mutta varo paistamasta liian pitkään, eräs ystäväni just kertoi sellaisesta kokemuksesta, jolloin koko kakku oli ollut aika mauton. Mä paistoin just ohjeen mukaiset ajat ja tein muuten täysin tuolla ohjeella, mutta laitoin tuorejuustoa 1,5prk, koska oli yksi aukaistu purkki jääkaapissa lisänä. Eli ei kannata paistaa yhtään enempää kuin ohjeessa mainitaan, ettei päällä oleva juustokakkukerros mene liian kuivaksi!

Satu kirjoitti...

Kiitos ohjeesta, jotain pitäisi leipoa viikonloppuun. :)

Eloise kirjoitti...

Kodin Kuvalehden reseptit on monesti onnistuneita, pitäneepä leipasta tytön 15-vuotis kahveille tuo :)...

Petra kirjoitti...

Todellakin niin ihanaa ! Tein tätä kans viikko sitten vieraille mutta kyläilyn peruuntuessa pakastin kakun -- eilen mikrossa sulattelin yllätysvieraille ja oli niiiiiiin hyvää! Eli maku kestää myös pakasteen :)
Mies kyllä sanoi, että älä tee enää , on niin raskas maultaan.. Mun mielestä noi vadelmat just passelisti raikasti makua.. Eli varmana teen toistekin.
Ehkä pidän brownieosaa hiukan vähemmän uunissa ens kerralla ...

Eve kirjoitti...

Nazzy: ole hyvä vain! :)
Eloise: olen huomannut saman! Varsinaisia ruokalehtiäkin tilanneena pidän kodinkuvalehteä melkeinpä parhaana ruokalehtenä myös! Paljon reseptejä ja kaikki kokeilemani ovat olleet myös toimivia ja herkullisia.
Petra: Kiva kuulla, että pakastus onnistuu myös!!

Petra kirjoitti...

Tuossa samaisessa Kodin Kuvalehdessä oli myös kolmensuklaankakun ohje ja se oli lähes yhtä hyvää kuin tämäkin !

Koti ja Keittiö -lehdessä on ehkä parhaat ohjeet,, KK tulee hyvänä kakkosena :)