tiistai 23. elokuuta 2011

Herkuttelijan Kasvislasagne

Haluaisin jakaa teille tämän Kodin Kuvalehdestä löytämäni herkullisen kasvislasagnen ohjeen! Pyrin tekemään kasvisruokaa kerran viikossa, tämä on uusin kokeiluni ja onnistui hyvin. Vähän aikaavievää valmistelu oli, mutta lopputulos oli sen ajan arvoinen! Lapsetkin söivät kohtuullisesti: nuorin huonoiten ja vanhin parhaiten, mikä oli hyvin arvattavissa oleva tulos. Nuorin on toivoton nirsopekka ja vanhin parantumaton kulinaristi!! Keskimmäinen, noh, juurikin siitä keskeltä.

Jos Sinulla on jakaa minulle joku ihana kasvisruokaresepti, otan sen ILOLLA vastaan! Vähän liian pieni on vielä tuo kasvisruokavalikoimani, sama piiri pieni pyörii.



Herkuttelijan kasvislasagne

4–6 hengelle

noin 250 g lasagnelevyjä

Täyte
3 porkkanaa
2 sipulia
1 punainen paprika
1 rkl hunajaa
4 valkosipulinkynttä
4–6 aurinkokuivattua tomaattia
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 kesäkurpitsa
1 ruukku basilikaa
1 ruukku oreganoa
2 rkl oliiviöljyä paistamiseen
suolaa ja pippuria

Juustokastike
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
6 dl kasvislientä
2 dl kuohukermaa
200g mozzarellaraastetta
1 dl parmesaaniraastetta
maun mukaan suolaa, hienonnettua viherpippuria ja muskottipähkinää

---

1. Paista oliiviöljyssä pannulla raastetut porkkanat, silputut sipulit ja pilkottu paprika. Anna pehmetä. Lisää hunaja, murskatut valkosipulit, pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja tomaattimurska. Anna muhia 5–10 minuuttia. Lisää lopuksi silputut yrtit ja maun mukaan suolaa ja pippuria.

2. Sulata voi kattilassa. Älä anna ruskistua. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää kasvisliemi ja kerma koko ajan sekoittaen. Kiehauta pienellä lämmöllä muutama minuutti. Lisää mozzarellaraaste ja puolet parmesaanista. Anna juustojen sulaa ja sekoita hyvin. Mausta ja nosta pois levyltä.

3. Voitele lasagnevuoka. Lado pohjalle kasvisseosta ja viipaloi päälle kerros kesäkurpitsasiivuja (noin puolen sentin siivuja). Kaada päälle juustokastiketta ja lado päälle kerros lasagnelevyjä. Toista kerroksittain, kunnes päälimmäiseksi jää kerros lasagnelevyjä. Kaada levyjen päälle juustokastikkeen loppu niin, että levyt peittyvät.

4. Ripottele päälle loppu parmesaani. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Nosta ruoka uunista ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia foliolla peitettynä.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy tätäkin kokeilla, tein samaisesta lehdestä tomaattiset soijakebakot ja ne oli kans aivan äly hyviä. Kandee kokeilla.
Helmi-Orvokki

Anonyymi kirjoitti...

Ihastuttava ohje.taatusti hyvää!
jenny

Eve kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Ajattelin kokeilla myös samaisen lehden porkkana-appelsiinivohvelit! Voin tulla sitten kertomaan, onko toimiva.

Satu kirjoitti...

Mä tykkään ihan esim. maa-artisokkakeitosta, muutkin sosekeitot on hyviä ja täyttäviä.

Pia kirjoitti...

No voi sun! Mullakin "pisti silmään" tuo ohje, ja taisinpa kääntää sivun hiirenkorvalle. Kesäkurpitsamoussaka, missähän lehdessä se oli. Se oli kans huippuherkullinen ohje!

Stiina kirjoitti...

Blogistani löytyy joitain erittäin hyviä kasvisohjeita (aika monta herkullista keittoa). käyppä tutustumassa http://stindelicious.blogspot.com/.
T. Stiina

Eve kirjoitti...

Kiitos vinkeistä!
Stiina, kiitos blogivinkistä! Hyviä ohjeita, osa jo minulla onkin, mutta tuo tomaattifetapasta menee kokeiluun!! :)