maanantai 12. joulukuuta 2011

Pikkujoulua ja daim-torttua

Lauantaina vietettiin kahden ystäväperheen kanssa jo perinteeksi muodostuneita pikkujouluja. Näissä pikkujouluissa lapset ovat etusijalla ja riemua riittikin 10 lapsen (9poikaa ja 1 prinsessa) voimin oikein seitsemäksi tunniksi! Aika lentää kuin siivillä, kun seura on hyvää!
Perjantaina tein pakasteeseen kaksi daim-torttua, toisen vein lauantain pikkujouluihin ja toinen tarjottiin vieraille sunnuntai-iltana. Teepä sinäkin tällainen pakasteeseen joulun vierasvaraksi! TODELLA hyvää!

Daim-torttu

2 marenkipohjaa:
1dl mantelirouhetta (paahda hetki kuivalla pannulla, varo polttamasta, jäähdytä)
3 valkuaista
2dl sokeria

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa vielä hetki ja lisää varovasti sekaan paahdettu mantelirouhe.
Piirrä leivinpaperille kaksi 24cm halkaisiltaan ympyrää, levitä marenkivaahto kahdeksi ympyräksi pellille. Paista 100-125 asteessa noin 2 tuntia, kunnes pohjat ovat kuivia. Saavat jäädä pikkuisen sitkaiksi keskeltä.

Täyte:
4dl kuohukermaa
3 keltuaista
1dl sokeria
3 isoa daimia (á 57g)

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot ja lisää rouhittu daim.

Kokoa kakku 24cm irtopohjavuokaan. Alimmaiseksi toinen marenkilevy, päälle puolet moussesta, seuraavaksi toinen marenkilevy ja päällimmäiseksi loput mousset. Pakasta vähintään 3-4 tuntia, säilyy pakastimessa viikkoja, jos peittelet hyvin kelmulla. Ota torttu pakasteesta noin tunti ennen tarjoilua ja koristele kotimaisilla vadelmilla!


7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi että, taas niin makoisa herkku, että taidanpa tehdä jo tänään pakkaseen odottamaan joulua:) Kiitos ohjeesta, t. Johanna

Marja kirjoitti...

Ihanaa varmasti, oon niin ihastunut noihin marenkikakkuihin. Kokeilen myös. Laatikot on vielä tekemättä, mutta huomenna ne. Mukavaa tämä joulunaika kun voi värkätä kaikenlaista, ja nauttia!! :) kiitos taas!
-marja

Heljä kirjoitti...

Tää on herkkua! Meillä on joillain Islan synttäreillä tuota. Pitäiski taas tehdä! Tein just kaksi eri jäädykettä jouluksi.

Rillirousku kirjoitti...

Tämä on ollut meilläkin lemppari jo monta vuotta. Vähistä raaka-aineista yksinkertaisen hyvää. :)

Anonyymi kirjoitti...

Mistä ostat tähän vuoden aikaan kotimaista vadelmaa? Minkä pakkaajan? :o

Eve kirjoitti...

Anonyymi, nyt löytyi pitkästä aikaa meidän lähi S-Marketista. Pakkaajaa en muista, mutta muovirasioissa ovat.

Eve kirjoitti...

^^ja siis pakasteessa.