tiistai 3. tammikuuta 2012

Jäikö joulun suklaita syömättä?



Upota ne kaikki herkulliseen mutakakkuun! Meidän eilinen iltakahviherkku oli "juhlapöydän mutakakku", sisältäen rasiallisen Juhlapöydän Konvehteja (poislukien kaikki marmeladikonvehdit). Herkullista oli! Kopsaa tästä toimiva ohje!

Mutakakku

4 munaa
1,5dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakaojauhetta (jos kaikki suklaasi ovat tummaa suklaata, voit jättää tämän kokonaan laittamatta)
1tl leivinjauhetta
150-300g joulun jämäsuklaita
150g voita

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Sulata kattilassa suklaat ja voi. Kaada ne taikinaan ja sekoita varovasti. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 24cm irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa 18-20min, saa jäädä keskeltä reilusti kosteaksi. Jäähdytä.

4 kommenttia:

Esmeralda kirjoitti...

Ihan mainio idea! Täytynee testata.
Onnekasta uutta vuotta teille! :)

elisa kirjoitti...

Kiitos vinkistä. Taisinpa keksiä, mitä tarjotaan viikonlopun synttäreillä.

Noiden kaapissa lekottevien konvehtirasioiden katseleminenkin alkaa nimittäin pikku hiljaa kuvottaa!

Ainutlaatuinen kirjoitti...

Ei jäänyt suklaata..ei!
Hyvä tietää tästä ohjeesta, jos sattuis noin käymään :)
Hyvää uutta vuotta teille!

Eve kirjoitti...

Es ja Elisa, olkaa hyvät vinkistä! :)
Ainutlaatuinen: teil kävi hyvin! Me saatiin jostakin syystä konvehtirasioita tänä vuonna erityisen monta, eikä ne oikein sellaisenaan maistu! Ollaan enemmän ihan vain fazerin sinisen ja irtokarkkien perään :D