Eilisiin "keskiviikko-kahvituksiin" tein juuri olleen ystävänpäivän kunniaksi pieniä minttusuklaaleivoksia. Alla ja päällä siis maustettu kääretorttupohja ja välissä mariannemousse. Päällä vielä minttusuklaakuorrute ja irtokarkkilaarista napatut sydänirtsarit. Ystävät kyläpaikassa kysyivät ohjetta ja lupasin postata sen tänne, jos joku muukin haluaa.
Pohja:
4 munaa
1,5dl sokeria
reilu 1,5dl vehnäjauhoja
3rkl kaakaojauhetta
1tl leivinj.
0,5dl mariannecrushia
Vatkaa munat ja sokeri, lisää kuivat aineet varovasti vaahtoon. Levitä leivinpaperilla kääretorttupohjan tapaan ja paista "muutama minuutti" 225 asteessa.
Kaada sokeroidulle leivinpaperille, jääähdytä ja leikkaa kahteen osaan.
Mousse:
1prk flora vanillaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 fazerin mariannesuklaalevy
2 liivatelehteä
Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Lisää sekaan tuorejuusto ja sulatettu marianne-suklaa. Liuota liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä ja vatkaa hyvin moussen sekaan.
Levitä mousse toiselle kääretorttupohjapuolikkaalle ja nosta päälle toinen puolikas kanneksi.
Halutessasi keitä päälle vielä kuorrutus, näin leivoksen pinnasta sai kauniimman.
50g voita
1,5rkl kaakota
3rkl maitoa
2rkl marianne crushia
tomusokeria
Laita kaikki aineet tomusokeria lukuunottamatta kattilaan. Kiehuta pari minuuttia, kunnes voi ja marianne crush ovat sulaneet kunnolla. Nosta kattila levyltä, vatkaa sekaan tomusokeria, kunnes kuorrute on notkeaa ja sopivaa levitettäväksi tortun päälle. Laita muutamaksi tunniksi jääkaappiin koko torttu ja leikkaa annospaloiksi ja koristele.
P.S. Ostin sen hajuveden ja se on aivan ihana!!
7 kommenttia:
Kääk miten herkuilta nuo näyttää :o Pakko testata joku kerta..
Nams!!!
Frisco, samoista aineksista saa ihan tavallisen juustokakunkin tehtyä. Pohjaksi kääretorttupohjasta leikattu ympyrä ja massaksi tuo mariannemassa. Ihana mousse tuli noista, en ollut ennen tuota suklaata käyttänytkään leivonnassa!
Houtten: pus*
Tätä testataan tänään, mutta voikohan torttua pakastaa, Jos ei raskikkaan syödä heti :)
-Mie
Anteeksi myöhäinen vastaus, tortun voi pakastaa.
paljonkoha tohon kuorrutteeseen siis laitetaan tomusokeria??
Hmm....en ole koskaan mitannut, mutta jos sanon 2/3 osaa sellaisesta tomusokerilaatikosta, ei mene varmaan kovin paljon mettään. Lisää pikkuhiljaa ja vispaa aina välillä ja sitten kun on sopivan oloista niin on valmis.
Lähetä kommentti