maanantai 26. maaliskuuta 2012

Angry Bird-synttärit viisivuotiaalle

Vihdoin se aurinkoinen perjantai tuli ja meni, kun juhlittiin meidän viisivuotiasta keskimmäistä poikastamme. Päivällä kylässä oli pikkuihmisiä ja illalla kummiperhe. Olikin taas oikein ikimuistoinen päivä! Ja ekat kaverisynttäritkin sujuivat oikein jouhevasti. Kahden tunnin aika näytti olevan sopiva, ehdittiin tekemään ohjattuja juttuja, syömään pitkään ja hartaasti ja vielä jäi aikaa vapaallekin leikille.

Ohjattuina tekemisinä oli angry bird-mukien askartelu (koska kaupoista ei vieläkään saa teemaan sopivaa synttärirekvisiittaa kuten kertakäyttöastioita), ilmapallohippa, angry birdsejen metsästys (piilottelin kotiimme vihaisien lintujen kuvilla koristeltuja kortteja, aina kun löysi yhden kortin, sai hakea minulta korttia vastaan pienen "angry birdsin munan" eli pikkuruisen suklaamunan) ja vielä ihan lopuksi onginta.

Tarjolla oli:
Angry birds-kakku (tai kakuksi naamioitu kääretorttu, jonka välissä oli valkosuklaa-vadelmatäyte)
Angry birds-keksit
Cookie popsit
mustikka-valkosuklaamuffinit valkosuklaakuorrutteella
karkkia
lihapullia, nakkeja, rypäleitä ja kirsikkatomaatteja coctailtikuissa
jotain sipsin tapaisia perunasnackseja

Illalla kummisynttäreillä tarjoilut olivat samat, lukuunottamatta salaattia, jonka tein vain illaksi. Salaatissa oli eri salaattilajikkeita, halloumijuustoa paistettuna, broileria ja nektariineja. Ohje Kodinkuvalehden nettisivuilta.

Seuraavat kuvat saattavat olla sekaisin sekä päivän että illan juhlista, joten samat tarjoilut saattavat olla eri kuvissa eri tarjoilulautasilla jne.

Jos haluat tarkempaa tietoa leipomuksista, reseptejä jne, niin kerro kommenttiboksissa! :)












12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nuo cookie popsit näyttää aikas hyviltä, onko sulla niiden ohjetta täällä ennestään? Voisko sen saada?

Terveisin Kisko :)

Ainutlaatuinen kirjoitti...

siis käsittämättömän ihania.. Niin hienosti laitettu.

satmaari kirjoitti...

Olet taitava!

Tiina kirjoitti...

Vau! Hieno kattaus on poikasen juhlissa ollut!

Esmeralda kirjoitti...

Tosi hienot tarjoilut! Lapset on varmasti ollut tosi innoissaan moisista herkuista.:D Ja kiva idea koristella mukit yhtenä ohjelmanumerona. :)

Eve kirjoitti...

Kiitos kaikille kivoista kommenteista!
Kiskoseni, ohje on hyvinkin yksinkertainen: dominokeksejä murskattuna + vaniljatuorejuustoa. Itse laitoin nyt 2,5 pötköä keksejä ja noin 100g vaniljatuorejuustoa, murut ja juusto sähkövatkaimella sekaisin. Massasta pyöritellään palloja ja annetaan niiden kovettua jääkaapissa. Sen jälkeen ne kuorrutetaan suklaalla. Mä käytin tällä kertaa fazerin sinistä. Koska halusin pallot keppeihin, tein eka palloihin reiät grillitikuilla ja koska halusin pallojen tikkujen myös pysyvän kiinni, tippasin tikun pään tummassa suklaassa, ennen kuin tökkäsin sen jo tehtyyn koloon. Kun olivat sitten hämettyneet kiinni palloon, tippasin tikun nokassa olevan pallon sulaan suklaaseen ja koristelin strösseleillä. Suklaatikkareiksi lapset näitä kutsuivat ja tykkäsivät!

Eve kirjoitti...

hämettyneet = jähmettyneet

Heljä kirjoitti...

Herkullisia herkkuja! Kiitos juhlista!

Annika kirjoitti...

Onnea poikaselle!
Todella herkulliset tarjottavat olet taikonut ja mukava oli saada vähän vinkkejä synttäriohjelmaksi.

Tuli ihan synttärikuume tästä postauksesta :D

Anonyymi kirjoitti...

Onnea 5-vuotiaalle! Meillä 5-vuotispäivät ensi viikolla ja ihania ideoita saa täältä sun blogista. Olisin kiinnostunut valkosuklaa-vadelma täytteen koostumuksesta, kuulostaa niin hyvälle et sellaisen taidan laittaa meidän kakun väliin.

Jos teen tavallisen täytekakun, onko liian äklöä laittaa pelkästään tuota täytettä? Vai kannattaisko tehdä juurikin kääretorttu tuolla täytteellä?

Liikaa ihania vaihtoehtoja!

Mulla ei ole omaa blogia, mutta tätä sun blogia oon jäänyt seuraamaan ihanien ruokien ja leipomusten myötä.

Terveisin

Petra

Eve kirjoitti...

hei petra!
Valkosuklaatäytteeseen tuli 2,5dl turkkilaista jogurttia, 200g valkosuklaata sulatettuna ja 200g vadelmia. Jogurtti ja sula suklaa vatkattiin sekaisin, sitten levitettiin kääretorttulevylle, sen päälle laitoin jäiset vadelmat ja käärin rullalle. Käy myös täytekakkuun, tosin voisin toiseen väliin laittaa vaikka ihan vain kermavaahdon ja vadelmat ja toiseen tämän valkosuklaatäytteen ja vadelmat, jos ei halua ihan niin makeaa!:)

Jonna kirjoitti...

Ihanat kattaukset! Nam!