torstai 5. heinäkuuta 2012

Sokeroidut ruusunterälehdet




Ajattelin tehdä näistä oman bloggauksen, koska itse olin ensikertalainen tällaisten koristeiden tekemisessä ja yritin itsekin etsiä vinkkejä netistä. Tässä siis mun helpot vinkit seuraavalle.
Yhdestä ruususta tulee jo toooosi iso määrä terälehtiä, kaikki eivät yhden kakun päälle edes mahtuneet. Valitse nuori,aika supussa oleva ruusu, jotta saat sopivan pikkuisia terälehtiä. Voitele terälehdet rikki vatkatulla kanamunan valkuaisella, pullasudilla. Ripottele päälle sokeria, anna kuivua useita tunteja. Tee samoin toiselle puolelle ja anna kuivua ainakin yön yli. Huoneenlämmössä tietysti, etteivät kostu jääkaapissa ja sokeri sula. Sitten vain kakun päälle tms. juuri ennen tarjoilua. Kuvia kääretorttukakusta, johon näitä hyödynsin, löytyy ristiäispostauksesta.


Ei kommentteja: