Lasten viimeinen lomaviikko alkoi, ennen kuin starttaa esikoisen ykkösluokka ja pienempien kerhopäivät! Ei oltu muistettu tehdä koko kesänä kertaakaan mustikkakukkoa, joka kuuluu niihin "ainakin kerran kesässä" tehtäviin herkkuihin, joten paistoinpa tämän täyteläisen perinteisen herkun meille eilen välipalaksi. Herkuteltiin se vaniljavaahdon kanssa. Ruisjauhot tekevät tästä tosi täyttävää, olo on kuin kunnon puuron syöneellä, kun tätä syö ison kulhollisen :) .
Minä teen mustikkakukon tällaisella ohjeella:
Mustikkakukko
170g voita
1dl fariinisokeria
2dl ruisjauhoja
1,2dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
7dl mustikoita
0,5dl sokeria
2tl perunajauhoja
Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet. Taputtele reilu puolet taikinasta voidellun uunivuoan pohjalle ja reunoille. Kaada päälle mustikat, joihin on sekoitettu perunajauhot ja sokeri (jäiset marjat käy tähän oikein hyvin). Taputtele loppu taikina kanneksi päälle. Paista 200 asteessa 45min. Jos meinaa tummua liikaa, laita päälle leivinpaperi estämään kannen palamista.
3 kommenttia:
Nami nam,hyvää oli!! Sellanen terveellisempi herkku! Saatiin taas ämpärillinen mustikoita niin pystyi kokeilemaan tätäkin :)
t.Jenny
Hei kiva kun kokeilit ja tykkäsit! Ruis tosiaan tekee tästä vähän normaalia leivonnaista terveellisemmän!
Ah niin hyvää. Tein taas tänään ja vein mammalaan jälkkäriksi. ;)
Lähetä kommentti