sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Sikke Sumarin Namasteen aamusämpylät


Jo nämä trendiksikin nousseet Sikke Sumarin aamusämpylät löysivät tänään tiensä meidänkin sunnuntai-aamiaispöytään! Taikina tehtiin siis eilen illalla jääkaappiin ja paistettiin tänä aamuna, joten nopeasti saatiin rapeat, lämpimät sämpylät pöytään, eikä kenenkään tarvinnut nälissään odotella.
Itse laitoin taikinaan desin verran vähemmän vehnäjauhoja, kuin mitä ohjeessa ja seuraavalla kerralla taidan pudottaa vielä desin pois. Olen tottunut tekemään tosi löysän sämpylätaikinan, mutta makuasioitahan nämä ovat. Rapsakoita ja hyviä näistä tuli! Ehkä nämä löytyvät ensi sunnuntaina teidänkin aamiaispöydästä?


N. 20 sämpylää

7,5 dl huoneenlämpöistä vettä
25-30g hiivaa
1 1/2 rkl suolaa
1,5 dl ruisjauhoja
1,5 dl kokojyväjauhoja
12 dl luomuvehnäjauhoja (minä laitoin 11dl)
Sopivasti pellavan tms siemeniä (minä laitoin auringonkukansiemeniä)

1. Tee aineksista taikina, älä vaivaa, sekoita isolla lusikalla.
2. Anna kohota 2 tuntia, poista ilmat ja laita sitten jääkaappiin yöksi.
3. Tee aamulla sämpylöitä kahdella lusikalla (vaikuttaa ensin hankalalta, mutta on lopulta helppoa, kun totut)
4. Ripottele jauhoja sämpylöiden päälle ja leikkaa risti terävällä veitsellä tai saksilla.
5. Paista 230°C uunissa n. 30 min kunnes kullankeltaisia.
6. Älä peitä liinalla, muuten rapea kuori pehmenee.

3 kommenttia:

aniiri kirjoitti...

Siinä ohjeessa, josta minä omani tein, olikin valmiina että 11-12dl vehnäjauhoja.

Nams. Näitä vois toki tehdä esim naisteniltaan kun tekee taikinan aamulla. Sitten teen kun rotinat pidän. <3

Anonyymi kirjoitti...

Onkohan tuossa suolan määrässä väärä mittalusikka? Vaikuttaa tosi paljolta...

Eve kirjoitti...

suolan mitta on oikea. Luulen että pitkä kohotus "syö suolaa", nimittäin mä epäilin tuota kans ja sitten kun sämpylöitä söin, ajattelin,ettei haittais vaikka sitä olisi enemmänkin :D . Tavallisesti laitan 2tl suolaa puolen litran taikinaan.