perjantai 8. maaliskuuta 2013

Naistenpäiväksi!



Mä leivoin naistenpäivän herkut jo vähän etukäteen keskiviikkona, kun Aniiri, ihana nainen, oli kylässä. Sinä ehdit tekemään nämä vielä tänään! Kokeilin tehdä päälle daimkinuskin Kinuskikissan ohjeella. Suosittelen tosiaan jäähdyttämään se ihan jääkaappikylmäksi ennen kuorruttamista. Kuorrute oli vaarallisen hyvää, mutta vaikka luulin jäähdyttäväni sitä tarpeeksi, se valui herkullisesti myös paperivuoan päälle :P .


Vadelma-daimmuffinit (16)

125g voita
2,5dl sokeria
2 munaa
1,5dl flora vispiä/muuta kermaa
4,5dl vehnäj.
2tl leivinj.
1tl vaniljasokeria
0,5tl suolaa
2dl maraboun daimsuklaalevyä rouheena
2,5dl vadelmia

Kuorrute:
100g voita
1¼dl ruokosokeria
1 muna
1½ pkt (à 54 g) isoja Daim-patukoita

Päälle:
½pkt (à 54 g) isoa Daim-patukkaa


Vaahdota voi ja sokeri, vatkaa sekaan munat yksitellen. Lisää keskenään sekoitetut kuivataineet ja kerma. Lopuksi kääntele joukkoon pilkottu suklaa ja vadelmat. Jaa muffinivuokiin ja paista mielellään muffinipellillä.

Paista 200 asteessa noin 17min, jäähdytä.

Sulata voi kattilassa. Ota liedeltä ja lisää ruokosokeri ja muna vispilällä vatkaten. Siirrä kattila takaisin liedelle ja kuumenna, kunnes seos pulpahtaa. Leikkaa Daim rouheeksi. Sekoita rouhe vähän kerrassaan ripotellen kuorrutteeseen. Laita kattila kylmään vesihauteeseen jäähtymään. Odota, kunnes kuorrute on jäähtynyt paksuksi ja valumattomaksi.

Lusikoi kuorrute muffinssien päälle. Leikkaa puolikas Daim-patukka isoiksi paloiksi ja koristele muffinit daimpaloilla ja vadelmilla.


P.S. Vielä ehdit osallistua arvontaan!



2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nam!! Voi kun saisin taiottua nyt pari tuollaista tähän kahvin kaveriksi :)
Hyvää naistenpäivää!

t.Jenny

Emmi kirjoitti...

Ah, nappaan ohjeen heti talteen! Kiitos jo etukäteen, nämä on varmasti enemmän kuin hyviä!