torstai 5. syyskuuta 2013

Maapähkinäkeksit



Jatketaan samalla jenkkiteemalla ja aivan ihanalla suolaisen ja makean yhdistelmällä! Jos rakastat suolapähkinöitä ja cookieseja, niin kokeile näitä. Olen syönyt näitä nyt aamiaisella, lounaalla, iltapäiväteellä, päivällisellä ja iltapalalla :D .

125g voita
2,5dl maapähkinävoita (paras tulee sellaisesta "chunky"-pähkinävoista, siitä ei-niin-sileästä)
2dl fariinisokeria
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1tl suolaa
1 muna
2dl vehnäjauhoja
vaja 1tl soodaa
2dl suolapähkinöitä, rouhittuna
75g tummaa suklaata pieneksi rouhittuna
suolahiutaleita

Vatkaa kulhossa voi, pähkinävoi, sokeri ja suola, 3-4 minuuttia. Lisää muna ja jatka vatkaamista hetki.

Lisää vaahtoon sooda, jauhot, rouhitut suolapähkinät ja rouhittu suklaa. Sekoita nopeasti.

Pyöritä taikinasta palloja ja nostele pellille, itse tein tästä noin 30 cookiesia. Litistä palloja vähän kädellä ja ripottele päälle hiutalesuolaa (nämä voit myös jättää halutessasi pois).

Paista 175 asteessa 10-15 min, älä ylipaista, jotta keksit jäävät meheviksi.

9 kommenttia:

suvi kirjoitti...

herkullisen näköisiä keksejä :)

Anonyymi kirjoitti...

Äääk,en ehkä kestä lukea sun ruokavaliosta yhtään enempää! :/ ;P -Onko sulla etes paino noussu yhtään sitten ysiluokan?! Ihmenainen. :)

-Ansku-

Eve kirjoitti...

Ansku, kyllä mä muutakin syön onneksi kuin pähkinäkeksejä ;) meillä on onneksi monta herkkusuuta talossa, ei tartte yksin syödä kaikkia. Ja ysiluokan kukikas päättärimekko ei kyllä taitais enää päälle mahtua ;) .

Rouva V kirjoitti...

Voi ei, sokerihiiri täälä taas kuolaa! :P No täältä ainakin tuun hakemaan vinkkejä seuraavaan herkkupäivään. ;)
Ihanaa viikkoa muru! <3

Eve kirjoitti...

Johanna, kiva kun kävit!! :) Sellaisia vinkkejä täältä kyllä saattaa löytäää.... t. toinen sokerihiiri ;) Ja iloa tähän viikkoon sulle kans!

Emilia kirjoitti...

Tekis tosi paljon mieli maistaa niitä !

nappis kirjoitti...

Kele. Jäi puuttumaan pähkinät ja fariinisokeri. Voihan mur.

Miehen synttäreille teen. Kiva jotain vähän erilaista. Toiv onnistuvat.. tosin nyt sit käytävä vielä sieltä kaupan kautta. Mur.

Ei kyl ite pitäis syödä herkkuja :O Oltiin remonttia evakossa 7 viikkoa ja mun paino nousi 2 kiloa :O Just olin saanu raskauskilot hyvälle mallille, et enää oli yksi ylimääräinen ja vauvalla ikää alle 6kk. Näin paljon en ole painanut sen jälkeen kun vauva oli 2kk ja kyllä niiiiiiin harmittaa....

Eve kirjoitti...

nappis, mä kans arvelen, että saattaa nyt raksan aikana paino nousta! Tylsyyteen ja väsymykseen kun helposti tulee syötyä jotain hyvää.... :D
Mukavia synttäreitä teille!

nappis kirjoitti...

Nuo tylsyys ja ennenkaikkea väsymys ovat just ne hetket, jolloin suuhunsa jotain nappaa.. ja varsinkin siellä evakkoreissussa mummolassa pari kolme pullaa kerralla ;) sit päälle kaik muut ja vähän taas illalla pullaa, keksii, suklaata, namii.. kuin niin paino nousee ;)

Tein keksit ja ne oli just niin hyviä kuin olin aatellukin!! Tuota suolaa en laittanut ja meidän kaupassa oli vaan sitä sileetä maapähkinävoita. Ja oli muuten itseasiassa eka kerta kun maistoin koko maapähkinävoita.. minä 27v ;)

Niistä miun ei tullut kyllä noin hyvän näköisiä. Oliko nuo sinun helposti murenevia? Tein kyl pienempiä, et olisko ne ollu sit liian kauan uunissa?

Pitäisköhän nuo muutes säilyttää jääkaapissa?

Meillä mies ei tykänny ja synttäreilläkin harvat. Olin yllättynyt, itse kun voisin syödä vaik purkillisen, namsk. Ihana snickerin maku!!

Sulla on aina ihania ohjeita <3