torstai 19. syyskuuta 2013

Maitosuklainen brownie




Usein brownieohjeissa suositellaan käyttämään mahdollisimman tummaa suklaata. Kaappiini oli eksynyt kuitenkin tällä kertaa parinlaista maitosuklaata ja päätin kokeilla, miten ne toimisivat tällaisessa suklaaherkussa! Hyvin toimivat! Tuo omar-suklaa oikein tosi hyvin, nimittäin ne pienet "omarpalat" siellä seassa eivät sulaneet ja toivat valmiiseen brownieen kivan suutuntuman ja maun! Tuo keksisuklaa sen sijaan ei sieltä makuna erottunut normaalia maitosuklaata kummempana. Tämän brownien vein mennessäni illanistujaisiin tämän viikon tiistaina.

Maitosuklaa brownie

200g voita
200g omar-suklaata
1,5dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhetta
125g maitosuklaata (mikä vain suklaa käy)
3 kananmunaa
1,5dl ruokosokeria (myös tavallinen sokeri käy, mutta ruokosokeri tuo kivaa makua)
1,5dl tavallista sokeria



Sulata omar-suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita kunnes seos on tasaista. Vuoraa kulmikas, halkaisijaltaan n.20 cm:n vuoka leivinpaperilla (minä tein tällä kertaa 25x25cm vuoassa ja tuli vähän ohuempi, silloin myös paistoaika sai olla 5min tavallista lyhempi). Paloittele 125g suklaata. Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada hieman jäähtynyt suklaaseos munavaahdon sekaan. Kääntele sekaisin varovaisesti. Sekoita keskenään jauhot ja kaakaojauhe, siivilöi suklaaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Sekoita mahdollisimman vähän. Kääntele sekaan lopuksi paloitellut suklaat. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa puoli tuntia.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vaikuttaa kyllä superherkulta! Noista aineksista ei voi kyllä muuta tullakaan. Sopivaa just naisteniltaan.
Mamma

EiNi kirjoitti...

Taatusti hyvää !! :)

Anonyymi kirjoitti...

Nams.

Sini kirjoitti...

Blogissani olisi haaste sinulle :)

Eve kirjoitti...

Kiitos kommenteista! :)
Sinille kiitokset mukavasta haasteesta!

nappis kirjoitti...

En ala. Herkut jäi eilen pois ja nyt tekee niiiiin paljon mieli herkkuja.. viikonloppuna seuraava herkkupäivä. Ehkä silloin jotain suklaaleivonnaista..

Huvitti muuten viime viikolla, kun tulin kattomaan niiden maapähkinäpikkuleipien ohjetta niin tää postaus oli uusin. Itelläni oli just samaan aikaan uunissa mutakakku maitosuklaasta :D tai no siinä oli levy sitä minttukrokanttia (marabou) ja sit puolikas sininen. Kaapista ei löytynyt yhtään tummaa. Yleensä kun teen aina 2/3 maitoa ja 1/3 tummaa. Vähän oli liian makea pelkällä maitosuklaalla se minun ohje ja minttukrokantit jäi inhottavan tuntuisiksi pehmeän kakun sekaan..

En ole vieläkään saanut aikaiseksi kokeilla sitä valkosuklaa-puolukka mutakakkua..

Eve kirjoitti...

No tuo mutakakkukin kuulostaa namilta!! :) näitä maustettuja suklaita on hauska kokeilla leivonnassa. Joskus toimii, joskus ei. Herkullista viikon loppua!!