tiistai 17. kesäkuuta 2014

Tuulihattutorni





Idean kasata tuulihattuja torniksi sain Kodin Kuvalehdestä. Lehdessä tornissa oli koristeena myös tuoreita vadelmia ja suklaaruusuja, mutta kaupasta tsekattaessa tuoreet vadelmat olivat niin nuutuneita ja suklaaruusut ylihintaisia, että jätin sitten molemmat kauppaan. Torniin tuli sitten vain kahdella tavoin täytettyjä tuulihattuja, joten mitenkään erityisen näyttävä siitä ei sitten loppujenlopuksi kuitenkaan tullut. Seuraavalla kerralla yritän ehtiä panostamaan sen ulkonäköön enemmän!!
Mutta tuulihatut onnistuivat hyvin erinomaisella ohjeella, jonka nappasin Tuoksua talossa-blogista. Täytteiden ohjeet kehittelin itse. Mansikkatäyte varsinkin oli kyllä aivan taivaallisen raikas ja hyvä ja toki suklaamoussekin toimii aina. Tein kaksi annosta tuulihattuja, niitä taisi tulla yhteensä n.110.

Tuulihatut
(ohjeessa sanottiin että n.30 mutta minulla tuli yhdestä annoksesta n.55 tuulihattuja, tein kai niin pieniä)

3 dl vettä
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
3 munaa

Kiehauta vesi ja voi teräskattilassa. Teräskattilassa siksi, että voit vatkata siinä sähkövatkaimella. Ota kattila pois liedeltä ja lisää vehnäjauhot koko ajan puuhaarukalla sekoittaen. Sekoita niin kauan, että taikina irtoaa kattilan reunoista ja muodostuu yhtenäinen taikinapala. Jäähdytä seos hyvin. Riko kananmunat kaikki omiin laseihinsa. Tämä siksi, että sinun on helppo lisätä muna kerrallaan ja vatkata samalla. Eli kun seos on kunnolla jäähtynyt, lisää muna kerrallaan samalla koko ajan voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten. Nostele taikinasta kahden teelusikan avulla nokareita pellille leivinpaperin päälle tai pursota nokareet pursotinpussilla. Paista tuulihatut 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia (Paistoin 23 minuuttia.). Älä avaa uunia ainakaan 15 minuuttiin paiston alusta laskien, sillä tuulihatut lässähtävät helposti luukun avaamisesta. (itse avasin varalta vasta 20 minuutin kohdalla ja silloinkin vain ihan vähäsen)



Mansikkaraparperitäyte

1prk mansikka-raparperirahkaa
2dl kuohukermaa
2rkl tomusokeria
tippa punaista elintarvikeväriä (haluttaessa)

tuoreita mansikoita puolitettuina

Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita vaahtoon rahka ja sokeri ja värjää massa haluttaessa kauniin vaaleanpunaiseksi. Laita vaahto pursotinpussiin ja pursota vaahtoa halkaistujen tuulihattujen sisään. Paina jokaiseen tuulihattuun lisäksi puolikas tuore mansikka.



Suklaatäyte

1prk vaniljatuorejuustoa
3dl kuohukermaa
200g maitosuklaata, sulata
sokeria, jos haluat

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa sekaan tuorejuusto ja viimeiseksi sulatettu suklaa. Mausta sokerilla jos näet tarpeelliseksi. Laita mousse pursotinpussiin ja pursota halkaistujen tuulihattujen sisään niin paljon kuin täytettä mahtuu. Anna seistä jääkaapissa noin tunnin ajan, jotta mousse jähmettyy suklaan ansiosta sopivaksi syötäväksi.

8 kommenttia:

Ane / Tekemisen maku kirjoitti...

Tuulihatut on kyllä hyviä. Meillä mies teki joskus jonnekin sukujuhliin tuulihattutornin koristuksineen :) . Pitäispä tehdä uudestaan...

Eve kirjoitti...

Niin on! Seuraavalla kerralla keräilen tornin ajan kanssa, nyt oli töiden jälkeen kauhea kiire täyttää hatut ennen vieraiden tuloa ja koristelut jäi kokonaan toteuttamatta ja ideoimatta.

Pia kirjoitti...

Oletko kuullut koskaan, että meidän sukuvika on, että teemme pullista hirveän isoja, sämpylöistä jättiläisiä, pikkuleivistä runsaita, ja näköjään "pienistä tuulihatuistakin" melko isoja? ;) Hihi.

Eve kirjoitti...

Pia, ihana :D !!

Heljä kirjoitti...

Ihanat tarjoilut ollu! Taidan napata tuulihattuidean e:n syndeille!

Eve kirjoitti...

Heljäliini, no teepäs niin :) !

Eve kirjoitti...

Heljäliini, no teepäs niin :) !

Unknown kirjoitti...

Tosi kivat synttärit