maanantai 23. helmikuuta 2015

Brigadeirot


Brigadeirot ovat superhelppovalmisteisia suklaatoffeita, joiden varsinainen maku tulee koristeista joissa suklaatoffeepallot pyöritellään. Samasta massasta voit siis tehdä jokaisen perheenjäsenen tai vieraan makumieltymyksiin sopivia herkkupaloja! Itse olen tehnyt näitä nyt useampaan kertaan ja pyöritellyt palloja esimerkiksi kookoshiutaleissa (oma suosikkini), turkinpippurimurskassa (aivan ihania nämäkin), wienernougat-crushissa ja mantelirouheessa. Vain mielikuvitus on rajana koristekerroksen valinnassa.
Tämän ohjeen nappasin, tattadadaaaa, mistäs muualta kuin Suklaapossun blogista! Kaakaojauheen määrää lisäsin vähän ja suolaakin taisin laittaa vähän ohjetta enemmän. Tee suoraan tuplasatsi massaa, koska yksinkertaisena ohje on melko pieni.

Brigadeirot

1 tölkki kondensoitua maitoa
3rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
30g voita
vaja 1/2tl suolaa

Lisämakua tuomaan sekä samalla koristeluun:
marianne-rouhetta
turkinpippuricrushia
strösseleitä
kookoshiutaleita
mantelirouhetta
wienernougat-crushia
jne.


Laita kondensoitu maito ja huoneenlämpöinen voi kattilaan. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe samalla voimakkaasti vispilällä sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä keskilämmölla koko ajan sekoittaen n. 15 minuuttia, kunnes se sakenee tarpeeksi. Ja kokemuksesta, PALAA helposti pohjaan, sekoita koko ajan ja pidä lämpötila matalana.

Seos on sopivaa, kun se alkaa irrota kattilan pohjasta sitä sekoittaessa. Sopiva koostumuksen tunnistaa siitä, kun seokseen jää jälki hetkeksi näkyviin kun vedät seoksesta lusikalla ja kun kattilaa kallistaa ja seos valuu yhtenä kasana toiseen reunaan. Seos jähmettyy vielä lisää jäähdytetään. Tähän menee aika tarkalleen 15 minuuttia.

Jäähdytä seos kunnolla, ennen kuin alat muotoilemaan sitä. Tähän menee aikaa helposti parikin tuntia. Voit tehdä seoksen myös edellisenä iltana ja säilyttää jääkaapissa ja muotoilla palloiksi seuraavana päivänä. Seos ei jähmety liikaa vaikka odottaisi jääkaapissa yön ylikin.
Muotoile palloiksi, ÖLJYÄ kädet, se auttaa hommassa huomattavasti.

Pyörittele jäähtyneestä massasta palloja ja pyörittele niitä karkki-rouheessa, strösseleissä, kookoshiutaleissa tai missä sitten haluatkin ja nostele pieniin paperivuokiin. Säilytä jääkaapissa peittämättömänä.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei onko toi kondensoitu maito tässä keitettyä vai keittämätöntä? Kuulostaa tosi hyviltä! :) lilli

Eve kirjoitti...

Keittämätöntä :).

Jack Bauer kirjoitti...

Kondensoitu maito on kyllä ihme ainetta. Taipuu niin moneen leivonnaiseen. Nämä näyttävät erittäin herkullisilta ja varmasti myös maistuvat:)

Eve kirjoitti...

JB,
Kyllä! Mitä ihmeellisempiin leivonnaisiin se käy!:) Oikea taivaan lahja leipojille!

Johanna kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! Tein ja tykkäsin. Simppeleitä tehdä.

Ens kerralla ajattelin pyöritellä osan palloista pistaasipähkinärouheessa, vois olla hyvää sekin.. :)

Eve kirjoitti...

Kivaa kun kokeilit, Johanna! Pistaasi on ihanaa!!

Johanna kirjoitti...

Ja palaa tosiaan helposti pohjaan :D Esim. yhden wa-viestin kirjoittamisen aikana... Onneksi oli kaapissa lisää kondensoitua maitoa.

Eve kirjoitti...

Johanna, voi ei! :D Mä olen onnistunut tekemään sen kans!