torstai 13. elokuuta 2015

Myslipatukat


Olin jo pitkään etsinyt toimivaa ja mahdollisimman terveellistä välipalapatukoiden reseptiä. Suuressa osassa näyttää olevan useita desilitroja sokeria/siirappia ja etsin nyt sellaista reseptiä, jolla valmistettuja patukoita vois edes kutakuinkin hyvällä omallatunnolla pakata lapsille retkieväiksi. Toki näissäkin nopeita hiilareita löytyy, mutta vähemmän kuin suuressa osassa löytämiäni reseptejä. Ohjetta voi varioida oman mielensä mukaan. Esimerkiksi mantelirouheen sijaan olen usein pilkkonut massaan erilaisia pähkinöitä. Suklaata lisäämällä saat näistä jo juhlaherkkua, itse jätän yleensä suklaan laittamatta. Karpalot voi korvata muillakin kuivatuilla hedelmillä, juuri niillä joista sinä pidät. Painele massa noin 20x30cm vuokaan.

MYSLIPATUKAT

4dl kaurahiutaleita (tässä toimii parhaiten pienet hiutaleet, vaikka muuten suosinkin isoja)
1dl kookoshiutaleita
1dl kuivattuja karpaloita, pilko pienemmiksi
0,5tl kanelia
0,5tl suolaa
1dl mantelirouhetta (tai pähkinöitä pilkottuna)
(50g valkosuklaata rouhittuna, voi myös jättää pois)
0,5dl siirappia
0,5dl kookosöljyä (löytyy kaupasta öljyjen kanssa samasta hyllystä, lasipurkkiin pakattuna)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lämmitä kattilassa siirappia ja kookosöljyä kunnes öljy on juoksevaa ja siirappi ja öljy sekoittuu. Kaada seos kuivien aineiden päälle ja sekoita. Painele massa tiiviisti leivinpaperille vuoratun 20x30cm vuoan pohjalle. Massaa on tällöin noin 2cm paksuisesti. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä kylmäksi asti jääkaapissa. Leikkaa patukoiksi. Säilytä patukat jääkapissa.

Ei kommentteja: