perjantai 21. elokuuta 2015

Pekaanipähkinäjuustokakku


En tiedä onko kaikki jo tämän hoksanneet, mutta Pinterest on maailman paras keksintö reseptien(kin) etsimiseen! Sinne vain sopivat hakusanat ja tulee tuhansittain herkullisia kuvia joiden kautta taas pääsee (yleensä amerikkalaisiin) ruokablogeihin ja kiinni mahtaviin resepteihin. Toki ulkolaisissa resepteissä joutuu aina vähän säätämään ja kääntämään ja soveltamaan, kun ihan kaikkea ei löydy suomalaisesta kaupasta ja pakkauskootkin ovat niin erit. Mutta vähän maalaisjärjellä kun niitä miettii, niin yleensä löytyy ihan hyviä keinoja kiertää esimerkiksi täältä löytymättömät tuotteet ja korvata ne jollakin toisella.

Tämä kakkuohje on yksi parhaista mitä olen Pinterestistä löytänyt! Tekeminen oli vähän työlästä, mutta joka hetki oli sen arvoista.
Kerroksia kakussa on useita, mutta yhdessä tämä rapea pohja ja reunat, sitkas pähkinäkinuski, karamellin makuinen juustokakkukerros ja kinuski ja kerma olivat ihan täydellinen yhdistelmä. Kakku on aika iso, se mahtui juuri ja juuri 24cm vuokaan, 26cm voisi olla parempi tähän. Kuva ei anna oikeutta tälle herkulle, mutta yövalaistuksessa nautittuna en saanut otettua kakusta parempaa kuvaa.


Pekaanipähkinäjuustokakku

Pohja:
1pkt digestivekeksejä
0,5dl ruokosokeria
100g voita, sulata

Pekaanipähkinätäyte:
2,5dl sokeria
1,75dl siirappia
100g voita
2 munaa
4dl rouhittuja pekaanipähkinöitä
1tl vaniljasokeria

Juustokakkutäyte:
3 pkt maustamatonta tuorejuustoa
2,5dl fariinisokeria
2rkl jauhoja
4 munaa
2dl kuohukermaa
1tl vaniljasokeria

Päälle vispikermaa vatkattuna vaahdoksi, karamelisoitua kondensoitua maitoa sekä pekaanipähkinöitä.

Jauha keksit pieneksi. Sekoita keksimuruihin sokeri ja voi. Painele irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Paista 175 asteisessa uunissa 10min.

Sekoita kaikki pähkinätäytteen ainekset kattilassa. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes paksunee kinuskiksi, tähän menee noin 8-10 minuuttia. Varo polttamasta pohjaan. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle.

Sekoita kulhossa juustokakkutäytteen ainekset. Kermaa EI tarvitse vatkata vaahdoksi. Sekoita täytteeseen munat yksi kerrallaan.
Kaada juustokakkutäyte varovasti pähkinätäytteen päälle vuokaan. Paista noin tunti. Sammuta uuni ja anna kakun olla uunissa vielä 30-60 minuuttia.

Jäähdytä kakku kokonaan jääkaappikylmäksi. Koristele kondensoitumaito-kinuskilla sekä kermalla ja pähkinöillä.

3 kommenttia:

Toiveettodeksi kirjoitti...

Osaan kuvitella, että tuo on hyvää! Joskus, kun jaksan, niin kokeilenpa tätä.
En ollut käynyt täällä vähään aikaan ja täällähän oli vaikka ja mitä :) Tosi mukava oli katsella kivoja kuvia! Mukavaa vkl!

Eve kirjoitti...

Toiveettodeksi, kiitos ihanasta kommentista ja oikein mukavaa syksyä! :) Pysyhän linjoilla, uutta reseptiä varmasti tiedossa taas pika puolin.

nappis kirjoitti...

Uusia reseptejä odotellen <3

Mitä teille kuuluu? Pitkä aika vierähtänyt, aina välillä käyn kurkkaamassa joko nyt ;)