sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Raparperia ja kookosta


Puuttuuko sinulta vielä hyvä raparperipiirakan ohje? Löysin muutama vuosi sitten muistaakseni Avotakasta tällaisen ohjeen, enkä ole sen jälkeen muunlaisia kokeillutkaan, niin hyvä tämä on! Vaniljajäätelön kanssa paras, tietysti. Tällä kertaa paistoin tätä omaksi ja naapureiden iloksi ja se nautittiin meidän terassilla yhtenä lämpimänä iltana. Nyt ne lämpimät illat vissiin sitten loppuvatkin hetkeksi :/


Raparperi-kookospiirakka


pohja:
1 muna
1dl sokeria
100g voita, sulata
1dl maitoa
2,5dl vehnäj.
1,5tl leivinj.

400-500g raparperia
1dl sokeria

muruseos:
1,5dl vehnäjauhoja
2,5dl kookoshiutaleita
2rkl vaniljasokeria
1dl sokeria
100g voita, pehmitä

-Sekoita käsivispilällä kulhossa muna ja sokeri. Lisää sulatettu voi ja maito, sekä kuivat aineet. Näin helppo pohjan ohje siis! :)
-Levitä taikina voideltuun pyöreään vuokaan. Levitä päälle pesty ja paloiteltu raparperi, johon on sekoitettu sokeri.
-Paista pohjaa ja raparpereja 200 asteessa 15min.
-Valmista sillä aikaa kookosmuruseos.

-Sekoita kaikki muruseoksen aineet murumaiseksi taikinaksi. Levitä ilmavasti esipaistetun pohjan päälle ja jatka paistamista noin 20min. Peitä tarvittaessa välillä leivinpaperilla, jottei piirakka saa liikaa väriä.

4 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

NAM :)

Kuukkelien asuinpaikalla tapahtuu... kirjoitti...

NAM NAM!

Marjis kirjoitti...

Ihana ohje. Testasin tätä omenan kanssa ja tuli älyttömän hyvää :P Pitä kai testata myös näin ;)
http://marjiskokkailee.blogspot.com/2011/08/omena-kookospiirakka.html

Eve kirjoitti...

Marjis, täytyypä itsekin kokeilla omenan kanssa! Kiitos sovellusvinkistä!!