Eilen saimme kylään harvinaiset vieraat, itseasiassa niin harvinaiset, että kyläilivät meillä ihan ensimmäistä kertaa. Olin hiukan stressaillut tarjottavista, kun ei tiedä toisten makumieltymyksistä, allergiatkin oli jäänyt kysymättä. Ja olihan kyseessä kuitenkin miehen pomo perheineen ;)
Päädyin sitten tuttuihin ja turvallisiin: suolaiseksi leipäjuusto-broilerisalaatti, ciabataa ja tuorejuustoja. Makeaksi punaherukka-suklaamoussekakku ja jäälauttaleivosta, lapsille vielä jotain pientä naposteltavaa lisäksi. En ollutkaan pitkään aikaan leiponut liivattella hyydytettyjä kakkuja, koska tein niitä joskus kyllästymiseen asti, mutta esittelen nyt tämän kakun teille koska en ole tainnut tätä ennen mainostaakaan.
Pohjassa ja välissä tumma kääretorttupohja. Suklaamoussessa flora vispi + ranskankerma + fazerin marjasuklaalevy sulatettuna + sokeria + liivate. Marjamoussessa flora vispi + maustamaton tuorejuusto + punaherukoita survottuna + sokeria + liivate.
Kirpeä ja makea yhdessä, loistava yhdistelmä. Toimii myös mustaherukalla. Sain antaa ohjeen heti eteenpäin vieraille, eli luultavasti toimi heillekin!
Leikkauspinta näytti siis tältä!
18 kommenttia:
Tuliko purkki per täyte, siis yks purkki floraa, ranskankermaa jne?
Kuulostaa kyllä erittäin herkulta! Suatampa vaikka tämän napata synttäritarjottaviin.
Voikos tuon toisen kääretorttupohjan jättää pois, pysyykö kasassa?
jep, kaikkea purkillinen. Ja voi jättää pois, ainakin mustaherukoista olen tehnyt ilman tuota väliin tulevaa kääretorttupohjaa onnistuneesti.
Just nyt haluun tuota!
Oi mitkä herkut olit taas laitellut!!
Ja kiitos ihanasta kakkuohjeesta! Jo kuvan kattominen meinaa viedä kielen mennessään :) En malta odottaa että pääsen kokeilemaan!
jenny
Kiitos ohjeesta! Tämä näyttää mielettömän herkulliselta!
Olipas herkullisen näkönen, kiitos vinkistä! Nyt vaan pitää kipinkapin mennä poimimaan mummin puskista punasia talteen :).
olkaa hyvät. Ja tehkää marjamoussesta tarpeeksi kirpeä, ei siis liikaa sokeria. Ja marjasuklaan tilalle voi laittaa myös maito/tummaa suklaata, ihan mistä itse eniten tykkää.
Montako liivatetta per täyte? :)
laitoin vaja rkl liivatejauhetta tai 3 liivatetta per täyte. Pysyvät mousseina hyytelön sijaan, mutta kuitenkin hyvin kasassa.
Voikohan tämän pakastaa?
en ole kokeillut pakastamista, mutta luulisin että voi.
..edellinen kyselijä vielä lisää että minkä verran suunnilleen tuota punaherukkasurvosta ja valutetaanko yhtään nestettä pois? avuton olen mutta on niin herkullisen näköistä että kokeiltava ois ;)
Hmm.... 3dl ehkä laitoin, eikä valutella mitään pois. Sulatin, survoin ja kaadoin massan sekaan.
Heitätkö vielä oikein suklaakääretorttupohjankin ohjeen jolla tuon pohjan väsäsit (oletan että paistoit siis pellillisen kääretorttupohjaa ja siitä leikkasit kaksi rinkulaa) -pelkään nimittäin että mun pohjasta tulee -jollain väärällä ohjeella jos teen- niin sitkas,että kakkua ei saa leikattua kirveelläkään ;D -kostutetaanko pohjaa muuten jotenkin?
Kaupan keksihyllystäkö nuo marengit bongasit?
Jos meinaan tarjota kakkua huomisiltana, niin olisiko se paras tehdä tänä iltana vai huomisaamuna?
Kiitos!!! :)
...ja vielä se että minkäs kokoiseen irtopohjavuokaan tämän kasasit? :) Riittääkö kakusta 12 naiselle -muutakin tarjottavaa on- vai pitääkö ohje tuplata?
Kääretorttu on tehty näin:
4 munaa
1,5dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja (tai perunaj.)
0,5dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
munat ja sokeri vaahdoksi ja kuivat aineet sekaan. Paisto 225 asteessa sen viitisen minuuttia.
Leikkasin pohjasta yhden ympyrän, toisen joutuu kokoamaan parista osasta. Ja 24cm vuokaan tein. Riittää tuolle syöjämäärälle, jos muutakin makeaa tarjottavaa! :)
Marengit ostin ihan K-kaupan keksihyllystä.
Riittää kun teet tarjoilupäivän aamuna.
Kiitos vastauksista! <3
Ilmeisesti kääretorttupohjia ei tartte yhtään kostuttaa...?
Ei tartte kostuttaa!! :)
Lähetä kommentti