maanantai 5. maaliskuuta 2012

New York Cheese Cake

Näihin amerikkalaisiin juustokakkuihin pyörii netissä jos jonkinlaisia ohjeita. Useiden testailuiden jälkeen totesin omiin makuhermoihin parhaiten iskeväksi tämän Reseptirosvolta pihistämäni ohjeen, joka on sittemmin jo vuosia ilahduttanut meidän kahvipöydässä omaa perhettämme ja vieraitamme. Onpa tätä tarjottu erinäisillä naistenkutsuilla myös. Tällä kertaa sillä hemmoteltiin mieheni siskoja viime lauantaina.




New York Cheece Cake

Keksipohja

300 g digestivekeksejä
150 g voita

Kakkutaikina

600 g philadelphia-juustoa
1prk rahkaa
1dl sokeria
1dl maissitärkkelystä
2tl vaniljasokeria
3munaa
1dl vispikermaa
200g valkosuklaata
2dl marjoja (alkuperäisessä ohjeessa mustikoita, nyt laitoin mustikoita ja vadelmia, mielestäni paras tulee punaherukoista)

Säädä uuni 175 asteeseen. Murskaa keksit hienoksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksimurut irtopohjavuoan (noin 24 cm halkaisija) pohjalle. Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia ja anna jäähtyä.

Vatkaa philadelphia-juusto ja maitorahka tahnamaiseksi. Sekoita joukkoon sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri. Hämmennä joukkoon munat yksi kerrallaan ja viimeiseksi kuohukerma.

Paloittele suklaa, sulata se ja lisää taikinaan. Kaada puolet taikinasta keksipohjan päälle, ripottele päälle puolet marjoista, loppupuolisko taikinasta ja päällimmäiseksi loput marjat. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. (Peitä leivinpaperilla/foliolla noin 25min kohdalla, jottei kakku saa liikaa väriä) Sammuta uuni ja anna kakun olla jälkilämmöllä noin 30 minuuttia.
Kakku tuntuu vähän hyllyvältä, kun otat sen uunista, mutta jäähdyttyänä jähmettyy kokonaan.
Tarjoa JÄÄKAAPPIKYLMÄNÄ, itse tarjoan tämän kinuskikastikkeen kanssa.

9 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Kiitos upeasta ohjeesta. Tämä on melkein kuin perhesalaisuus, koska ohjetta lukiessa jo tietää, että käsittämättömän hyvää on luvassa.
Raaka-aineluettelossa mainitsit vispikerman ja jäin vähän miettimään, koska se ei kestä kuumennusta. Työselostuksessa oli kuitenkin kuohukerma, jota olisinkin käyttänyt.
Täytyy tarkkaan miettiä, mihin tilanteeseen tämän herkun tekee, koska suosio on taattu.

Eve kirjoitti...

mä oon käyttänyt aina flora vispiä tässä herkussa ja hyvin on toiminut. Toki kuohukerma ajaa saman asian :)

S kirjoitti...

Käykö tähän jäiset mustikat? Vai värjääköhän ne kakun rumasti..

Eve kirjoitti...

Käy jäiset! Minä olen aina laittanut jäisiä. Kun tosiaan tiputtelee ne vain tuonne kakkuun, eikä sekoittele! :)

Anonyymi kirjoitti...

Tällainen on meillä juurikin uunissa, laitoin testiin josko onnistuisi minunkin tekemänä. Mies kyllä sanoi ohjeen nähtyään, että tästä ei voi tulla näillä aineksilla huono edes epäonnistuessaan :D.

Ainoa mitä ohjeessa mietin, on tuo jälkilämpö. Riittääköhän uudessa uunissakin jälkilämpö, kun tuntuu, että meidän uuni jäähtyy niin nopeasti kun laittaa nollille.

Eve kirjoitti...

Toivottavasti onnistui teidänkin uunissa!! :) Meillä oli tuossa edellisessä kodissamme aika uusi uuni ja ainakin sen jälkilämpö riitti, jos ei aukonut uunia välillä!

Heini kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Heini kirjoitti...

Onnistuiskohan tummalla suklaalla? Meillä kun pitäis olla laktoositonta.. Enkä yksin viittis koko kakkua syödä :D

Eve kirjoitti...

Niin, kakun luonne muuttuu aika ratkaisevasti jos tekee tummasta suklaasta, mutta luultavasti tulis herkullinen niinkin!! :)