tiistai 31. heinäkuuta 2012

Pirttimäen kakkua....

Meidän kesien suosikki ulkoilupaikka on Pirttimäen ulkoilualue. Siellä on tilaa temmeltää isollakin porukalla ja sieltä löytyy myös ihastuttava kahvila ihan todella hyvien kahvileipien ja keittolounaan kera!! Tänäänkin oltiin tuolla itseasiassa kahdeksan äidin (lapsineen) voimin viettämässä aamupäivää/päivää. Kahvilasta saa ostaa myös juuri paistettuja sämpylöitä 50 sentin kappalehintaan! Muutenkin leipovat kaiken itse, aivan mahtavia herkkuja!

No edellisellä kerralla kun tuolla oltiin, ostin sieltä palan ihanaa suklaakakkua, jonka päällä oli suolapähkinöitä ja tummaa suklaata. Kokeilin kotosalla tehdä samanlaisen ja tuli kyllä just eikä melkein. Yhdistin vanhan "ranskalaisen suklaatortun" (tunnetaan myös nimellä suklaaton mutakakku) ohjeen noihin päällysiin.




200g voita
3dl sokeria
2 munaa
2rkl vaniljasokeria
2dl vehnäjauhoja
1,5dl kaakaojauhetta

Sekoita sulaan voihin loput aineet. Paista 24cm irtopohjavuoassa (laitoin leivinpaperin pohjalle ja voitelin reunat) 200 asteessa noin 17min. Tortun kuuluu jäädä kosteaksi mutakakun tavoin.
Jäähdytä.

Ripottele päälle vuorotellen kerros suolapähkinöitä ja kerros sulatettua tummaa suklaata. Käytin tähän 200g suklaata ja ehkä 2-3dl suolapähkinöitä. Anna suklaan jähmettyä ennen tarjoilua.

Kuva ei oikein anna oikeutta tälle herkulle, mutta herkkua se tosiaan on!

6 kommenttia:

Eloise kirjoitti...

testaukseen menee :)

Anonyymi kirjoitti...

Nam!! Siis ihan pakko kokeilla!
Myös edellisen postauksen leivokset superihania!

t.Jenny

helkku kirjoitti...

Tämä oli niin hyvää!!!! Ihan varmasti minäkin kokeilen :) Ja kiitos viimeisestä!

Eve kirjoitti...

Toivottavasti kokeilut onnistuivat, Eloise ja Jenny!

Kiitos paljon teille, Helkku! Mustikoistakin on ollut paljon iloa, kuten olet ehkä päivityksistä huomannutkin :D

Anonyymi kirjoitti...

Kokeilin tätä herkullisen näköistä kakkua, mutta jostain syystä tuli aivan littana :) oisko pohjaan tarkoitus tulla leivinjauhetta?

-Tintti

Eve kirjoitti...

Pohjaan ei tule leivinjauhetta. Paksuutta tällä on sellaisen "mutakakun" verran, eli ehkä reilu 2cm plus noi pähkinät ja suklaat päällä. Voi olla että kuvassa näyttää paksummalta kuin onkaan! :)